Skip to main content
7. februar 2024

Sabine glæder sig til shows i Odense efter et halvt år på verdensturné med DGI Verdensholdet

Efter seks måneder ude i verden er Sabine Birkholm Christoffersen klar til at give den fuld gas, når hun skal optræde sammen med DGI Verdensholdet i Odense den 21. og 22. april. Det bliver shows med inspiration fra hele verden.

Af: DGI | Foto: DGI
PRESSEMEDDELELSE

Smukke bevægelser, vilde spring, et kæmpe lysshow og god musik. Det er noget af det, du kommer til at opleve den 21. og 22. april i Odense, når DGI Verdensholdet skal lave show som en del af deres ultimative Danmarksturné.

En oplevelse, som Sabine Birkholm Christoffersen glæder sig særligt meget til at give alle i byen.

Jeg glæder mig særligt til at lave shows i Odense, fordi det bliver helt specielt at gå på gulvet som verdensholdsgymnast i den hal, hvor drømmen herom blev tændt. Jeg glæder mig til at fremføre vores show i vante omgivelser og møde venner, veninder og familie i hallen. Jeg er overbevist om, at det bliver helt uforglemmeligt at gå på gulvet med DGI Verdensholdet i den hal, hvor jeg lavede mine første fejesving, saltoer og vejrmøller, siger Sabine.

Der er sket meget med showet KATA, siden holdet forlod Danmark i oktober sidste år. Instruktørerne har sammen med gymnasterne udviklet showet med inspiration fra deres rejse i hele verden. Tyskland, Luxembourg, Singapore, Malaysia, Sydkorea, Australien, Mexico, Argentina og Uruguay.

Showet har udviklet sig i en nytænkende og kreativ retning. KATA har på mange måder udviklet sig fra at være en opvisning til et show med flydende overgange og spændende koreografier. Vi har i fællesskab udforsket nye måder at anvende vores redskaber på, øget intensiteten og udforsket nye stemninger og bevægelsesmønstre. Derudover har vi ladet os inspirere af de mennesker og kulturer, som vi har mødt på vores verdensturné og forsøgt at inkorporere elementer fra hele verden i vores show, siger Sabine.

I showet KATA behandler DGI Verdensholdet temaerne hengivenhed, kontrol og frygt.

Vi stiller os selv spørgsmålene; hvornår skal vi give slip, kaste os ud i det uvisse og blot lade os forføre af vores omgivelser, og hvornår skal vi insistere på at holde fast og sætte grænser. En balancegang vi alle må forholde os til i en foranderlig hverdag for ikke at fare vild i vores omgivelser og i os selv, lyder det fra instruktørerne, Tine Lebech Krog og Emil Smedegaard.

Sabine håber på at lave show for fulde huse, og hun lover at gøre alt for, at det bliver et show i absolut verdensklasse.

For at give publikum den bedste oplevelse vil jeg gå velforberedt på gulvet med et stort smil og et højt energiniveau. Jeg vil gøre mit aller bedste for at udtrykke min kærlighed til gymnastikken og min glæde ved at gå på gulvet som et forpligtende fællesskab, hvor vi kun i kraft af hinanden er i stand til at levere et fuldkomment show, siger Sabine og tilføjer.

Jeg håber, at publikum vil tage åbent og nysgerrigt imod vores show. Ønskescenariet er, at publikum vil lade sig inspirere af vores bevægelsesmønstre, udtryk og måden hvorpå vi bringer redskaberne i spil. Vigtigst af alt håber jeg, at publikum efterfølgende vil tænke videre over showets fortælling og give plads til at danne deres egne fortolkning.

Billetter til showet i Odense den 21. og 22. april kan købes på www.verdensholdet.dk

Fakta:

  • DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks bedste gymnaster.
  • Holdet bliver udtaget hvert andet år, og gymnasterne går på holdet fuld tid i et år.
  • Holdet har rejst rundt i verden i et halvt år, hvor de har lavet shows og workshops.
  • De har besøgt Tyskland, Luxembourg, Singapore, Malaysia, Sydkorea, Australien, Mexico, Argentina og Uruguay.
  • DGI Verdensholdet optræder i 17 forskellige danske byer som en del af deres Danmarksturné.