Skip to main content
13. juni 2024

Sct. Albani Skole får 5.000 kr. fra Skolemælkslegatet til uhyggelig motionsdag

5.000 kr. fra Skolemælkslegatet skal bruges på en motionsdag, der skal afvikles til Halloween og planlægges af skolens ældste elever

Af: Mejeriernes Skolemælkslegat | Foto: Mejeriernes Skolemælkslegat
Pressemeddelelse

Dette års motionsdag på Sct. Albani Skole bliver af den uhyggelige slags. Den skal nemlig afvikles i bælgravende mørke til Halloween om aftenen den 31. oktober og være en skøn gyser med udklædte deltagere, græskarkast og andre skøre udfordringer. Hele molevitten bliver finansieret med 5.000 kr., som Sct. Albani Skoles elevråd har fået fra Skolemælkslegatet. Pengene skal forvaltes af eleverne i 9. klasse, der skal arrangere den alternative motionsdag, fortæller Paul Sternberg, lærer på Sct. Albani Skole.

Skolens ældste elever har ofte haft svært ved at engagere sig i motionsdagen og har givet udtryk for, at den var kedelig. For at imødekomme dem besluttede vi os for at lade dem stå for dagen, så de får ansvar og ejerskab for den. Det er helt fantastisk, at elevrådet fik penge fra Skolemælkslegatet, som 9. klasse kan bruge til at købe rekvisitter som masker, ansigtsmaling og udklædninger. Det vil gøre arrangement til noget helt særligt, som vil styrke fællesskabet på skolen, forbedre elevernes trivsel og fremme en positiv holdning til fysisk aktivitet, forklarer Paul Sternberg.

Stor interesse
Sct. Albani Skole er en af de 41 skoler, som modtog midler ved den første af årets to legatuddelinger. I alt søgte 699 skoler om legatet. Hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder Rasmus Flade Nielsen, senior marketing manager i Mejeriforeningen, sig over den store interesse for Skolemælkslegatet:

Det viser, at legatet har sin berettigelse. Selvom vi ikke kan glæde alle, er det meget tilfredsstillende at kunne støtte en bred vifte af spændende tiltag, der baner vej for sundhed, trivsel og fællesskab til gavn for rigtig mange skolebørn.

Fremmer sundhed og fællesskab
To gange om året kan lærere, pædagoger, elevråd og forældreråd fra skoler, der er medlem af Mejeriernes Skolemælksordning, søge midler fra Skolemælkslegatet. Det fungerer som en håndsrækning til aktiviteter eller tiltag, som skolens egen økonomi ikke kan dække. Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kr. til et projekt. Næste uddeling af Skolemælkslegatet finder sted i efteråret.