Skip to main content
15. juni 2023

Send børnene på sommerferie med science og sjove raketter

Nu kan børn, der skal begynde i 4.-5. klasse efter sommerferien, blive tilmeldt det gratis ferietilbud LIFE Sommer Lab.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA LIFE FONDEN

Nu kan børn, der skal begynde i 4.-5. klasse efter sommerferien, blive tilmeldt det gratis ferietilbud LIFE Sommer Lab, der afholdes ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og arrangeres af LIFE Fonden. Over to dage i enten uge 26 eller uge 31 kommer børnene sammen med naturfagsundervisere fra LIFE Fonden til at eksperimentere med at bygge forskellige flyvende konstruktioner. Det er første gang, at LIFE Sommer Lab afholdes i Odense.

Hvorfor kan en raket flyve? Hvordan bygger man en flyvemaskine? Det får børn, der efter sommerferien begynder i 4. eller 5. klasse på skoler i Odense og omegn, nu mulighed for at undersøge i et nyt sommerferietilbud. LIFE Sommer Lab er et gratis ferietilbud til børn, der gerne vil prøve at lave eksperimenter og undersøge hvordan ting hænger sammen.

LIFE Sommer Lab blev i 2022 afholdt for første gang i København, hvor pladserne blev revet væk i løbet af få dage. Derfor udvides konceptet i år til Aalborg og Odense, så børn her også kan få lære om naturvidenskab på en sjov måde i sommerferien.

Plads til 80 børn på i alt fire hold

I Odense vil der i alt blive gennemført fire hold af to dage i enten uge 26 eller uge 31. På hvert hold er der plads til 20 børn, som sammen med tre naturfagsundervisere fra LIFE Fonden vil undersøge forskellige flyvende konstruktioner.

Vi er glade for, at vi i år også kan tilbyde børn i Odense og omegn at deltage i LIFE Sommer Lab. Vores mission er at gøre flere børn og unge interesseret i naturvidenskab og teknologi, da vi som samfund har brug for børn, der kan omsætte viden til løsninger og produkter. I sommerferien vil vi gerne give børn et alternativ til andre ferieaktiviteter, mens forældre er på arbejde, fortæller Christine Antorini, adm. direktør i LIFE Fonden og tilføjer:

Vi ved, at mange børn elsker at undersøge og lave eksperimenter, og det er vores tilgang til naturvidenskab. På LIFE Sommer Lab skal børnene selv prøve at få genstande til at flyve, så de selv oplever, hvordan få ændringer i materiale, vægt eller lignende kan gøre en forskel for eksperimentets resultat.

Tilmeldingen til LIFE Sommer Lab finder sted via https://life.dk/life-sommer-lab-23. Det er gratis at deltage.

Tid, sted & tilmelding
  • LIFE Sommer Lab foregår på fire hold over to dage kl. 9-14 i uge 26 og uge 31.
  • Ferieaktiviteten foregår ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Blok G, Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense
  • Alle børn, der skal begynde i 4. eller 5. klasse efter sommerferien, kan deltage
  • Tilmelding skal ske af barnets forældre via https://life.dk/life-sommer-lab-23
Om LIFE Fonden

LIFE Fonden er en erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke danske børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab. LIFE Fonden er støttet af Novo Nordisk Fonden.

LIFE Fonden tilbyder naturfaglige undervisningsforløb til grundskoler og ungdomsuddannelser i hele Danmark. I LIFE Forløb arbejder eleverne praktisk og eksperimentelt med virkelighedsnære problemstillinger. LIFE Forløb er gratis at anvende og uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.

LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter. Læs mere på www.LIFE.dk

 

For yderligere information om LIFE Fonden, kontakt venligst:

Kenneth Lykke Rønholt, presse- & kommunikationskonsulent, LIFE Fonden

Telefon: 2091 8612; e-mail: klr@life.dk