Skip to main content
19. april 2023

Størstedelen af SDU SUND-byggeri afleveret til Vejdirektoratet

De fleste entrepriser i byggeriet af den nye fakultetsbygning SDU SUND blev fredag overdraget til Vejdirektoratet, som er bygherre på projektet.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA VEJRDIREKTORATET

De fleste entrepriser i byggeriet af den nye fakultetsbygning SDU SUND blev fredag overdraget til Vejdirektoratet, som er bygherre på projektet.

De kommende lokaler til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet er snart klar til brug, og med den såkaldte AB-aflevering (aflevering af byggeri) fredag den 14. april bevæger projektet sig ind i slutfasen.

SDU SUND skal binde Syddansk Universitet sammen med det nye Odense Universitetshospital, og samtidig udgøre en stor del af rammerne for de studerende undervisning. Det stiller helt særlige krav til byggeriet, som blandt skal bestå af retsmedicinsk institut, ligsynsrum, laboratorier, dissektionssale og en række andre specialiserede lokaler.

”De seneste år har budt på en del udfordringer for branchen som helhed, så vi er godt tilfredse med, at vi nu nærmer os målstregen. Der er stadig et par entrepriser, som vi skal have færdiggjort, inden vi kan byde universitetets folk velkommen,” siger projektchef Per Seidelin fra Vejdirektoratet.

Entrepriserne for landskab og teknik er stadig undervejs, men afsluttes hen over sommeren. Sideløbende forventes universitetet af kunne flytte ind, og projektet overdrages fra Vejdirektoratet til Syddansk Universitet den 31. august, så det nye fakultet kan være klar til de studerende, når efterårssemesteret starter.