Skip to main content
15. marts 2023

Storstilet LEGO Masters turnering på Odenses plejehjem

I denne uge står den på kreativ LEGO Masters turnering på de odenseanske plejehjem, og de heldige vindere kan se frem til en tur i LEGOLAND.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Legoklodser i alle regnbuens farver, højt humør og gåpåmod. I denne uge står den på kreativ LEGO Masters turnering på de odenseanske plejehjem, og de heldige vindere kan se frem til en tur i LEGOLAND.

Stemningen var i top, da en håndfuld spændte beboere fra tre af Odenses plejehjem i dag mødte op på Plejehjemmet Villestofte for at deltage i denne uges LEGO Masters turnering. I alt 55 beboere fra forskellige plejehjem i Odense har tilmeldt sig turneringen, og de skal bygge deres mesterværker ud fra temaet ‘Dansk sommer’. Det heldige vinderhold bliver kåret den 13. april og kan glæde sig til en tur i LEGOLAND til maj.

Dagens ældste deltager var Karen på 97 år (foto tv.), og for hende er dansk sommer lig med sol og kulørte blomsterhaver. Der var derfor ingen tvivl hos Karen om, hvad hun skulle bygge og bidrage med på holdet.

Fællesskab og fantasi
Formålet med LEGO Masters turneringen er bl.a. at skabe nye fællesskaber på tværs af plejehjemmene i Odense, aktivere de ældres finmotorik og fantasi og at indlemme dem i et kreativt samarbejde omkring udformningen af lego-værkerne. Herudover er et andet væsentligt element i spil.

Vinnie Skovkjær, der er leder i Odense Kommunes aktivitetsenhed for plejehjem og bosteder, fortæller:

– Der er rigtig mange plejehjemsbeboere, der ikke længere selv kan være udfarende og tage del i det omkringliggende samfund. Derfor er det vigtigt for os at udtænke aktiviteter, der bringer samfundet og aktuelle begivenheder ind på plejehjemmene. Det har vi tidligere gjort ved bl.a. at afholde Melodi Grand Prix og plejehjems OL, og denne gang har vi kastet os over LEGO Masters, som er et koncept, flere af de ældre kender fra fjernsynet.

Dommerpanel med lego-eksperter
Legoklodsen så først dagens lys på det danske marked i 1950’erne. Det betyder, at de fleste af deltagerne i turneringen ikke selv har bygget med legoklodser som børn, men primært kender det populære legetøj fra deres børn og børnebørn. Alligevel havde dagens deltagere stort gåpåmod, og det er noget, der imponerer rådmand på ældre- og handicapområdet Brian Dybro.

– Jeg synes faktisk, det er mega sejt af deltagerne at kaste sig ud i noget helt nyt i en relativt høj alder. Godt nok handler det mest af alt om at have det sjovt, men alligevel. Det, synes jeg, er imponerende, ligesom det er virkelig godt set, at vi på vores plejehjem selvfølgelig skal have nogle samfundsaktuelle aktiviteter ud over de mere traditionelle, lyder det fra Brian Dybro.

Brian Dybro skal den 13. april sidde med i det dommerpanel, der skal afgøre hvilket lego-værk, der løber med sejren og altså udløser en tur til LEGOLAND. Ud over Brian Dybro består dommerpanelet af to lego-eksperter fra virksomheden ‘Brick Works’, hvoraf den ene er Danmarks eneste certificerede lego-bygger.