Skip to main content
15. november 2023

Tinderbox afslører de første 13 navne på 2024-plakaten

Den franske verdensstjerne David Guetta og den danske DJ og producer MORTEN bringer for første gang deres fællesprojekt Future Rave til Danmark og er første hovednavn til næste års Tinderbox.

Af: Tinderbox | Foto: Tinderbox
PRESSEMEDDELELSE

I starten af november gik salget af partoutbilletter til næste års udgave af den odenseanske festival Tinderbox i gang, og early bird salget slog alle rekorder. Nu løftes sløret for 13 af de navne, der kommer til at pryde plakaten til sommer.

I toppen, som nogle af de mest ønskede, ligger foreløbigt de to stjerne-DJ’s og producere David Guetta og MORTEN. De to artister har i mange år opbygget hver deres imponerende musikkarriere med million- og milliardstreamende hits på CV’et, og på Tinderbox 2024 kommer de til at præsentere deres nye fælles projekt Future Rave for første gang på dansk grund, og som et af ganske få shows på verdensplan i 2024.

For første gang i 16 år vender den storsælgende og storhittende sangerinde Avril Lavigne tilbage til Danmark på Tinderbox. Canadieren har siden starten af 00’erne været en af de mest indflydelsesrige stemmer på den epokegørende pop-punk-scene, som disse år oplever en stor genrejsning blandt en ny generation af musikere både internationalt og herhjemme.

Festivalen byder også velkommen til de genforenede norske rockfantaster i Kaizers Orchestra, som på kun ét døgn formåede at sælge samtlige 4000 billetter til deres kommende danske forårskoncert.

Fans af festivalens dedikerede elektroniske scene Magicbox bliver også præsenteret for gigantiske navne i den første offentliggørelse til scenens program. Fra top-3 på DJ Mags Top 100, siden 2015 og til i dag, kommer de belgisk-græske brødre og stjerneduoen Dimitri Vegas & Like Mike.

De får selskab af den hollandske hitsmed og DJ legende Nicky Romero, som mange sikkert husker for sit samarbejde med Avicii på tracket ”I Could Be The One”.

Hvert år gæstes Tinderbox også af en række artister fra alle lag af den danske musikscene. Meget større end Suspekt bliver det dog næppe, eftersom drengene i september 2023 spillede deres største show til dato i Parken foran 47.000 publikummer. Anmelderfavoritten Benjamin Hav & Familien kommer med sit nye show, som han selv omtaler som ”Biggest Show That The World Has Ever Seen”, sangerinden Tina Dickow vender tilbage til festivalen, og endnu et par brødre, Simon og Thomas, og deres syv-mand høje orkester Jonah Blacksmith indtager Tusindårsskoven til sommer med deres fortrinlige folk-rock.

Af nyere danske navne inviterer festivalen den fremadstormende sangerinde og sangskriver Pil tilbage, efter hun sidste år spillede på den mindre teltscene. Pil var en af vinderne til årets udgave af P3 Guld ligesom Guldimund, der med lytterhittet ”Det’ kun vigtigt, hvad det er” er stormet ind på den danske musikscene, og i 2024 spiller på Tinderbox for første gang. Også den eksplosive elektro-popgruppe Kind Mod Kind og det funklende popstjerneskud Bathsheba debuterer på festivalen i 2024.

Vi er rigtigt glade for endelig at kunne dele et udpluk af de artister, der kommer til at gæste Odense til sommer. Jeg synes, at vi kommer bredt rundt og omfavner mange af de forskellige genrer, der alle har et publikum på vores festival, og desuden får præsenteret nogle nøgleartister, som på hver deres måde har haft betydning for forskellige generationer af gæster, udtaler festivalchef Brian Nielsen om dagens annoncering og tilføjer om det første hovednavn:

Future Rave er en booking vi har prøvet at lande i flere år, og at vi så bliver de første i Danmark til at præsentere det, glæder vi os meget over. Vores publikum plejer at være glade for at feste, så det skal der nok blive rig mulighed for med Future Rave til sommer.

Billetsalget allerede i gang

I 2024 kommer festivalen til at løbe fra torsdag den 27. juni til lørdag den 29. juni, og finder fortsat sted i Tusindårsskoven i Odense.

Salget af partoutbilletter er i gang via Ticketmaster, som er den eneste officielle udbyder af festivalens billetter.

Tinderbox vil frem mod næste sommer annoncere mange flere navne til festivalens i alt fem scener og desuden præsentere et stort comedy-program ligesom tidligere år.

Fakta:

De foreløbigt 13 navne til Tinderbox 2024 er:

Avril Lavigne (CA)
Bathsheba
Benjamin Hav & Familien
David Guetta & MORTEN present Future Rave (FR/DK)
Dimitri Vegas & Like Mike (GR)
Guldimund
Jonah Blacksmith
Kaizers Orchestra (NO)
Kind Mod Kind
Nicky Romero (NL)
Pil
Suspekt
Tina Dickow