Skip to main content
15. september 2023

Træningstips: Du behøver slet ikke at træne så meget, som du tror!

Skal man absolut op på 3-4 træningspas om ugen? Og hvor længe skal man træne ad gangen? Personlig træner, Yakup Øzkir, fra MNP Training Club gør dig i denne uge klogere på, hvor meget du egentlig bør træne.

Af: Isabella Ravn | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Foto: MNP Training Club/Yakup Øzkir

Skal man absolut op på 3-4 træningspas om ugen? Og hvor længe skal man træne ad gangen? Personlig træner Yakup Øzkir fra MNP Training Club gør dig i denne uge klogere på, hvor meget du egentlig bør træne.

Træning er med til at opretholde en sund livsstil og forbedre vores fysiske og mentale velvære.

Men hvor meget træning er egentlig nødvendigt for at opnå de ønskede resultater? Dette er et spørgsmål, der ofte stilles, og svaret varierer afhængigt af dit mål, niveau og individuelle behov.

De fleste sundhedsorganisationer, herunder Verdenssundhedsorganisationen (WHO), anbefaler mindst 150 minutters moderat intens træning eller 75 minutters intens træning om ugen for voksne.

Disse anbefalinger er baseret på videnskabelige undersøgelser og er designet til at opretholde grundlæggende sundhed og forebygge livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes.

Dertil er styrketræning en sikker vej til at opretholde dit styrkeniveau og din funktionalitet. Styrketræning hjælper med at opbygge muskelmasse og styrke knoglerne, hvilket er med til at give dig langsigtede sundhedsfordele.

Lyt til din krop

Det er vigtigt at huske, at alle er forskellige. Dine træningsbehov kan variere afhængigt af din alder, sundhedstilstand og livsstil. Nogle mennesker trives med mere træning, mens andre måske har brug for mindre. Derfor er det nødvendigt, at du lytter til din krop, når du træner. Og hvis du stadig er usikker på, hvor meget træning der er passende for dig, så konsultér gerne en sundhedsperson.

Hvor meget du skal træne om ugen afhænger altså af dine mål og individuelle behov. Generelle anbefalinger siger mindst 150 minutter om ugen for basal sundhed, men dette kan variere. Vedholdenhed er nøglen til langsigtede sundhedsfordele, så find en træningsplan, du kan holde fast i, og nyd rejsen mod et sundere og stærkere liv.

Har du brug for hjælp til at få en stærkere og sundere hverdag, samtidig med at du har plads til socialt samvær m.m.?

Så husk, at du altid kan få personlig træning i Sporting Health Club overfor Storms Pakhus af Yakup og online af alle fire trænere i MNP Training Club.

Kontakt Yakup på mail: kontakt@yakupozkir.dk

Eller læs mere på MNP Training Clubs hjemmeside.