Skip to main content
17. august 2023

Træningstips: Sådan kommer du tilbage i træningsvanen efter sommerferien

I denne uge giver MNP Training Club gode råd til, hvordan du kommer i gang med de gode træningsvaner efter ferietidens afslapning.

Af: Isabella Ravn | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Foto: MNP Training Club/ Yakup Øzkir og MortenNP

I denne uge giver MNP Training Club gode råd til, hvordan du kommer i gang med de gode træningsvaner efter ferietidens afslapning.

Sommerferien er slut, og det er tid til at vende tilbage til hverdagen, herunder at genoptage din træningsrutine eller komme i gang for første gang. Efter uger med afslapning og lækker mad kan det virke udfordrende at komme i gang med træningen igen. Men frygt ej! Sådan kommer du nemmest i gang igen:

1. Start langsomt og vær realistisk

Når du genoptager træningen, er det vigtigt at tage det roligt i starten. Hvis du har været væk fra træningen i længere tid, kan kroppen have brug for at tilpasse sig igen. Sæt realistiske mål og forvent ikke at være tilbage på dit tidligere niveau med det samme. Begynd med kortere og mindre intense træningspas og øg gradvist intensiteten, når din krop er klar.

2. Find en træningsform, der motiverer dig

Træning er ikke kedeligt, men alligevel kan det føles øv, hvis du træner på en måde, du ikke kan lide. Find derfor en træningsform, der motiverer dig og gør dig glad. Styrketræning er mere alsidig, end det nogle gange gøres til. Når du nyder det, du laver, er det meget lettere at fastholde glæden og komme tilbage i vanen med at træne.

3. Planlæg din træning og skab en fast rutine

Sæt tid af til træning i din kalender, præcis som du ville gøre med andre vigtige aftaler. Skab en fast rutine omkring din træning, så det bliver en naturlig del af din hverdag. Måske er det bedst for dig at træne om morgenen, inden dagen begynder, eller måske fungerer det bedre for dig at træne efter arbejde. Find ud af, hvad der passer bedst til din livsstil.

4. Træn sammen med andre

For nogen bliver træningen sjovere, når de gør det sammen med andre. Find eventuelt en træningsmakker eller en træner, hvor du kan få støtte og opmuntring. Det sociale aspekt af træningen kan gøre en stor forskel og hjælpe dig med at holde fokus.

5. Beløn dig selv og vær tålmodig

Glem ikke at fejre dine fremskridt og vær stolt dig selv, når du opnår dine træningsmål. Det kan være store som små ting. Samtidig er det vigtigt at være tålmodig. Træning kan være op ad bakke til tider, men husk, at enhver indsats tæller, og at det er en rejse, der handler om at blive en stærkere og sundere udgave af DIG SELV.

Vi håber, at du med disse tips er klar til at komme tilbage i træningsvanen. Husk, at det handler om at tage det stille og roligt, finde glæden i træningen og skabe en bæredygtig rutine. Så kom i gang og lad træningen blive en berigende del af din hverdag!

Har du brug for mere specifik hjælp til din træning, kan du få personlig træning i Sporting Health Club overfor Storms Pakhus af Yakup og online af alle fire trænere i MNP Training Club.

Kontakt Yakup på mail: kontakt@yakupozkir.dk

Eller læs mere på MNP Training Clubs hjemmeside.