Skip to main content
2. oktober 2023

Træningstips: Styrketræning er slet ikke så krævende, som man skulle tro

Måske tænker du på styrketræning som en hård motionsform, der tager masser af tid. Men det behøver det faktisk slet ikke at være. Læs hvorfor i denne uges træningstip fra personlig træner Yakup Øzkir, MNP Training Club.

Af: Isabella Ravn | Foto: MNP Training Club/Yakup Øzkir og MortenNP

Styrketræning behøver ikke at være en tidskrævende eller krævende aktivitet for at opretholde en sund livsstil. Selv en minimal mængde styrketræning kan have afgørende fordele for din generelle sundhed.

At tilføje blot en, to eller tre styrketræningsøvelser/-dage til din ugentlige rutine kan bidrage til at styrke dine muskler, knogler og hjerte-kar-systemet. 15-45 minutters træning per gang er også mere end rigeligt, især hvis udgangspunktet er 0 minutter. Det kan også hjælpe med at forbedre og styrke dit immunforsvar, hvilket gør dig mere modstandsdygtig overfor sygdomme og små-bøvl.

En af de store fordele ved minimal styrketræning er, at det er tidsbesparende. Du behøver ikke bruge timer i fitnesscentret for at opnå resultater. En kort træningssession på 20-30 minutter to til tre gange om ugen kan være tilstrækkelig til at opretholde en god grundform og styrke.

Bevar en aktiv livsstil hele livet

I takt med alderdommen kommer ofte muskel- og knoglesvækkelse, hvilket kan føre til nedsat mobilitet og øget risiko for skader og nedsat livskvalitet. Ved at inkludere regelmæssig styrketræning i din hverdag kan du bremse eller endda omvende denne proces.

Selvom du ikke ønsker at blive en bodybuilder, kan styrketræning altså hjælpe med at opretholde din styrke og bevægelighed, hvilket gør det lettere at bevare en aktiv livsstil, når du bliver ældre.

Så selv med en travl tidsplan behøver du ikke at ofre mange timer om ugen på styrketræning. Et par korte træningssessioner kan have en stor indvirkning på din sundhed og velvære, og det er en investering, der betaler sig i årene fremover.

Har du brug for hjælp til din træning, så tøv ikke med at kontakte Yakup Øzkir, som tilbyder personlig træning i Sporting Health Club i Odense. Du kan også få online personlig træning af alle fire trænere hos MNP Training Club.

Kontakt Yakup på mail: kontakt@yakupozkir.dk

Eller læs mere på MNP Training Clubs hjemmeside.