Skip to main content
24. oktober 2023

Ubehandlet høretab kan øge demensrisiko: Fire apoteker i Odense laver gratis test

Ny forskning indikerer, at ubehandlet høretab kan øge risikoen for at udvikle demens. Fire apoteker i Odense inviterer alle til at få taget en gratis høretest.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DIN HØRESPECIALIST

Ny forskning indikerer, at ubehandlet høretab kan øge risikoen for at udvikle demens. Fire apoteker i Odense inviterer alle til at få taget en gratis høretest.

Antallet af danskere, der får demens, er på ti år steget med 23 procent ifølge tal fra Esundhed.dk. Samtidig skønnes det, at 800.000 danskere har et ubehandlet høretab, og der kan være en sammenhæng mellem dette og udviklingen af demens. Et nyt stort hollandsk studie viser nemlig, at høretab kan have stor indvirkning på udvikling af demens.

Det ser ud til, at ubehandlet høretab kan øge risikoen for at blive dement. Aktuel forskning er i gang med at kortlægge forholdene med henblik på at finde egnede strategier til hørerehabilitering, siger Tobias Neher, der er professor i teknisk audiologi ved Syddansk Universitet. Ifølge ham kan de fleste høretab dog behandles effektivt.

 

Audiologer og ørelæger er uddannet til at kunne udvælge og tilpasse høreapparater, så de giver størst muligt udbytte. Det forudsætter en individuel udredning, så patientens hørevanskeligheder og lyttebehov er afklaret. De fleste høreklinikker tilbyder denne service. Nogle gange vil høreapparater dog være uegnede til at behandle et høretab, og i så fald vil audiologiske fagpersoner kunne hjælpe med at finde en passende form for behandling.

Apoteker i Odense tester hørelsen gratis

Sct. Knuds Apotek inviterer til Høretestdag, hvor man på få minutter kan få afklaret, om man har et høretab, der kræver behandling.

Sct. Knuds Apotek tilbyder en vejledende høretest og samtale med en ekspert fra Din Hørespecialist om nedsat hørelse, høreapparater, og hvordan man kan få hjælp. Som noget nyt har Din Hørespecialist indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen, der blandt andet har givet hørespecialisterne mere viden om hørelse og demens.

Arrangementet er gratis og uforpligtende og foregår:
Mandag den 30. oktober på Sct. Knuds Apotek kl. 9.00-13.00.

Apoteket Rosengården inviterer også til Høretestdag, hvor man på få minutter kan få afklaret, om man har et høretab, der kræver behandling.

Apoteket Rosengården tilbyder en vejledende høretest og samtale med en ekspert fra Din Hørespecialist om nedsat hørelse, høreapparater, og hvordan man kan få hjælp. Som noget nyt har Din Hørespecialist indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen, der blandt andet har givet hørespecialisterne mere viden om hørelse og demens.

Arrangementet er gratis og uforpligtende og foregår:
Tirsdag den 31. oktober på Apoteket Rosengården kl. 10.00-14.00.

Tarup Apotek inviterer også til Høretestdag, hvor man på få minutter kan få afklaret, om man har et høretab, der kræver behandling.

Tarup Apotek tilbyder en vejledende høretest og samtale med en ekspert fra Din Hørespecialist om nedsat hørelse, høreapparater, og hvordan man kan få hjælp. Som noget nyt har Din Hørespecialist indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen, der blandt andet har givet hørespecialisterne mere viden om hørelse og demens.

Arrangementet er gratis og uforpligtende og foregår:
Onsdag den 1. november på Tarup Apotek kl. 9.00-13.00.

Næsby Apotek inviterer til Høretestdag, hvor man på få minutter kan få afklaret, om man har et høretab, der kræver behandling.

Næsby Apotek tilbyder en vejledende høretest og samtale med en ekspert fra Din Hørespecialist om nedsat hørelse, høreapparater, og hvordan man kan få hjælp. Som noget nyt har Din Hørespecialist indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen, der blandt andet har givet hørespecialisterne mere viden om hørelse og demens.

Arrangementet er gratis og uforpligtende og foregår:
Torsdag den 2. november på Næsby Apotek kl. 9.00-13.00.

Din Hørespecialist er en landsdækkende kæde med 25 høreklinikker, der yder rådgivning om høreapparater fra producenterne Widex og Signia. Høreklinikkerne er specialiseret i nøjagtig, individuel tilpasning af høreapparater ved hjælp af markedets førende teknologi. Tlf.: 70 11 10 70, www.dinhs.dk/hoereklinik-odense