Skip to main content
1. september 2023

Varmepumpepuljen åbner den 12. september: Bliv klar til at søge om tilskud

En varmepumpe er godt for klimaet, for varmeregningen og for din boligs værdi. Overvejer du også at skifte, så kan du snart søge om tilskud hos Varmepumpepuljen.

Af: Isabella Ravn | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

En varmepumpe er godt for klimaet, for varmeregningen og for din boligs værdi. Overvejer du også at skifte, så kan du snart søge om tilskud hos Varmepumpepuljen.

Energistyrelsen åbner den 12. september op for Varmepumpepuljen, som skal understøtte dig, der ønsker at udskifte opvarmningskilden i din bolig til et grønnere alternativ.

Tilskudsordningen kan give op til 27.000 kroner i tilskud til køb og installering af en varmepumpe for at gøre det endnu nemmere for danske husstande at vælge den energibesparende løsning.

Inden du ansøger om tilskud til en ny varmepumpe, skal du være klar med dokumentation, leve op til en række krav og vide hvilken type varmepumpe, du ønsker. Det er derfor en god idé at begynde forberedelserne allerede nu.

Hos den VE-godkendte installatør Skandinavisk Miljø Varme A/S står de klar til at rådgive dig indenfor varmepumpeløsninger, så du bliver helt klar til ansøgningen.  

De fem krav

For at du overhovedet kommer under overvejelse til tilskuddet skal du kunne sige ’ja’ til følgende fem krav:

  • Den bolig, som du ønsker en varmepumpe til, skal være en helårsbolig, og du skal selv eje den
  • Boligen må ikke ligge i et område med fjernvarme eller med planlagt fjernvarmeetablering.
  • Din bolig skal på nuværende tidspunkt opvarmes af enten gasfyr, oliefyr, elvarme eller biokedel
  • Du har behov for enten en luft til vandvarmepumpe eller en væske til vandvarmepumpe/jordvarme
  • Du må ikke i forvejen være i gang med at få installeret en varmepumpe eller have en bindende aftale med en installatør

Derudover skal du være ekstra opmærksom, hvis du har virksomhed eller anden økonomisk aktivitet på adressen. Se mere om tilskudsordningen og ansøgningsprocessen her.

Skandinavisk Miljø Varme hjælper dig på vej

Inden ansøgningen skal du være helt klar over, hvilken form for varmepumpe du skal bruge til din bolig, og hvor stor ydeevne den skal have.

Det kan du blive klogere på ved hjælp af Energistyrelsen varmepumpeliste, men det kan også være en fordel at kontakte en professionel varmepumpeinstallatør.

Hos Skandinavisk Miljø Varme er de eksperter indenfor varmepumpeløsninger, og de kan hjælpe dig med at finde frem til det helt rette produkt. De er VE-godkendt, hvilket vil sige, at de er godkendt fra Energistyrelsen til at installere små vedvarende energianlæg.

Og hvis du er én af de heldige, der får godkendt din ansøgning og kan få tilskud til en varmepumpe, så kan Skandinavisk Miljø Varme bistå dig med både at indkøbe og installere din nye energikilde.

Læs mere på Skandinavisk Miljø Varmes hjemmeside eller kontakt dem med det samme på tlf.: 27 58 80 27.