Skip to main content
28. oktober 2022

FynBus tilbyder gratis bus- eller letbanekørsel til og fra dit valgsted

Når du skal sætte dit X til Folketingsvalg den 1. november, er FynBus klar med et tilbud om at hjælpe dig gratis frem og tilbage til dit valgsted.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Når du skal sætte dit X til Folketingsvalget den 1. november, er FynBus klar med et tilbud om at hjælpe dig gratis frem og tilbage til dit valgsted.

Det betyder, at du gratis kan hoppe på alle regional-, lokal- og bybusser, letbane eller tage en flextur, når du skal ind og afgive din stemme, og den gratis kørsel gælder begge veje på valgdagen.

For dig der har periodekort (Pendlerkort, rejsekort med pendler kombi, Ungdomskort, Pensionistkort Fyn Rundt) vil ordningen ikke have nogen betydning, og der vil i henhold til FynBus’ rejseregler ikke være mulighed for refusion.

Til valg med bus
Når du stiger på bussen, viser du blot dit valgkort til chaufføren, og herefter får du udleveret en valgbillet, som gælder retur i bussen.

Til valg med letbanen
Du skal forbi et af Fynbus’ udvalgte salgssteder langs letbanen. Her kan du ved fremvisning af dit valgkort få udleveret en valgbillet til at køre retur på. Se hvor du finder et salgssted her.

Til valg med flextur
Du kan også benytte dig af en gratis flextur, hvis din bopælskommune har denne ordning.
Du bestiller flexturen på 63 11 22 55 – tryk 1, og du skal huske at gøre opmærksom på, at du skal køres til et valgsted.

Flexturen gælder kun fra din hjemmeadresse og til dit valgsted og retur igen. Du skal bestille både ud- og hjemtur, samt oplyse valgsted. Selvbetjeningen kan ikke benyttes til valgkørsel. Du skal vise dit valgkort til chaufføren på udturen. Du kan allerede nubestille din flextur til Folketingsvalget.

Handicapkørsel
Alle borgere, der er tilmeldt Handicapkørsel, kan gratis tur/retur til et valgsted. Kørslen bestilles på 63122255, tryk 1. Husk at gøre opmærksom på, at du skal køres til et valgsted.