Skip to main content
www.lokalnytodense.dk

Lokale nyheder i Odense

Side 2

Indholdsfortegnelse

LokalNyt er din nye lokale e-avis, der samler alt, hvad der rører sig i din by. Her kan du holde dig opdateret på de seneste nyheder, de nyeste events og byens erhvervs- og foreningsliv.

Hos LokalVækst har vi plads til alle typer virksomheder og bran- cher. Kom og spar, udveksl idéer og samarbejd med nye og kendte erhverv fra dit lokalområde.

Side 3

Ny pulje skal gøre en forskel for frivilligheden i Odense

“Her-og-nu-puljen” er titlen på en ny pulje, som giver mulighed for, at borgergrupper og nye foreningstyper kan søge midler til mindre projekter, aktiviteter og arrangementer.

Af: Odense Kommune Foto: Odense Kommune

Odense er rig på fællesskaber, hvor engagement og vilje til at gøre en positiv forskel for lokale udfordringer eller en større samfundsmæssig sag, er den bærende kraft. Ser man på frivilligheden i Danmark er der en tydelig tendens til, at borgere engagerer sig på nye måder for at skabe forandringer og løsninger på de dagsordner, der optager dem. Den nye pulje kan blive en kickstarter for, at initiativer fra Odenses mange frivillige ildsjæle kan komme godt fra start, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Puljen er én blandt de foreløbigt 21 anbefalinger, som “Udvalget for frivillighed og civilsamfund” har peget på, kan være med til at styrke frivilligheden i Odense. Nogle af de andre anbefalinger handler blandt andet om åbning af folkeskolerne for nye foreningstyper og grupperinger, styrkede muligheder for rådgivning samt udbredelse af Socialkompas.

I udvalget har vi været i dialog med mange forskellige foreninger og bevægelser, for at høre om deres erfaringer med frivillighed i Odense. Det var i den forbindelse, at idéen om en ny pulje opstod. Vi kunne simpelthen høre, at der var nogle typer frivilligt engagement, der faldt ned imellem to stole, og som ikke kunne søge midler, hjælp eller rådgivning. Det er for eksempel dem, der arbejder med klima- og miljømæssige dagsordener, LGBTQ+-rettigheder eller de borgergrupper, der er opstået i forbindelse med arbejdet med Velfærdens Fundament. Frivilligheden ændrer sig og når den gør det, skal vi følge med og dermed være med til at fremtidssikre frivilligheden, siger Mette Skaarup, (Ø), forperson for Udvalget for frivillighed og civilsamfund

Læs…

Læs resten her

Side 4

Kæmpe Tips-gevinst til Odense: Vinder 13’er til 2.000.000 efter at have tippet i årtier

En af Danske Spils mere trofaste kunder har ramt den helt store jackpot i Tips13: Efter at have tippet fast i hen ved et halvt århundrede fik en odenseaner lørdag en enlig 13’er til en værdi af hele 2.000.000 kroner.

Af: Danske Spil A/S Foto: Ritzau

I 75 år har tipskuponen uge efter uge ladet danskerne gætte på resultatet af fodboldkampe fra ind- og udland. I langt hovedparten af de år har en mand fra Odense trofast udfyldt tegnene og håbet på den store gevinst. Den fik han i lørdags.

Da tipskuponens sidste kamp var fløjtet af, var den rutinerede odenseaner den eneste i landet, der havde tippet det rigtige tegn i alle 13 kampe. Et stort øjeblik for en rutineret tipper.

Jeg startede med at tippe, dengang det stadig kun var 12 rigtige. Det var dengang, pengene kom med posten, når man havde vundet. Det er nok op mod 50 år siden, siger manden til Danske Spil, som har været i kontakt med den heldige vinder, der godt vil være anonym.

Jeg har ramt 13 rigtige før, men jeg har højest vundet 14.000 kroner. Og så vinder jeg TO millioner! Jeg kan ikke rumme det, jeg er stadig i chok, fortæller manden, der vandt med et reduceret system på 16 rækker med seks sikre og syv halvgarderinger.

Der er flere grunde til, at manden er chokeret over sin 13’er. Dels præmiens størrelse, og dels måden, han vandt den på.

Dobbelt op på gevinsten

Normalt udløser en enlig 13’er 1 million kroner – men fordi Danske Spil i denne tid fejrer, at det er 75 år siden, at den første tipskupon så dagens lys, så var præmien i weekenden fordoblet.

Og så er der det med måden, manden vandt på – det var nemlig også helt usædvanligt for den ældre fynbo, som plejer…

Læs resten her

Får du spist nok fisk i hverdagen?

Med fiskekonserves fra Munkebo Seafood i køkkenskabet, er det ingen sag at få nok fisk indenbords. De producerer en lang række smagfulde produkter af høj kvalitet, som du blandt andet kan købe i Føtex, Bilka og som spottilbud i REMA 1000.
Læs mere om Munkebo Seafood og deres produkter her.
Side 6

Familieejet liftudlejer satser på en grøn fremtid og sætter strøm til liftparken

Efter 30 år med forurenende diesellifte i sortimentet, går den familieejede liftudlejer Horsens Lift all-in på grøn omstilling. På bare tre år er virksomheden med 400 køretøjer tæt på at have omlagt hele liftparken til el.

Af: Horsens Lift Foto: Horsens Lift

Fremtidens køretøjer er i stigende grad eldrevne, og grøn omstilling er højt på dagsorden i byggebranchen. Liftudlejeren Horsens Lift har satset stort på at følge med tiden, og på blot tre år er virksomheden meget tæt på at have udskiftet hele deres dieseldrevne liftpark med eldrevne alternativer.

Vi er efterhånden oppe på, at 80 procent af vores lifte kører på el. I løbet af det næste års tid siger vi farvel til de sidste dieselhakkere i vores katalog, og derefter kan vi kalde os en 100 procent eldreven virksomhed, fortæller Esben Jensen, der er teknisk chef og ejer af Horsens Lift.

Den lille familieejede virksomhed har i 30 år har solgt og udlejet dieseldrevne sax- og bomlifte fra et bredt sortiment af fabrikater. Målet er nu at satse massivt på de eldrevne maskiner, der tilbyder et støjfri og miljøvenlig alternativ til de gængse støjende og forurenende diesellifte. Særligt er modellerne fra Zoomlion med deres imponerende batterilevetid faldet i god jord hos udlejeren.

Vores Zoomlion lifte kan på fire-fem timer oplades fra 30 til 80 procent, og jeg anbefaler generelt, at sjatlade liftene i løbet af dagen, når man for eksempel går til pause. Ellers bør det være fast kutyme at sætte liften til opladning ved fyraftenstid, så den er fuldt opladet næste morgen, siger Esben Jensen.

Stigende efterspørgsel

Omstillingen til de miljøvenlige modeller sker i lyset af de mange nye krav, som bliver sat til byggebranchen i disse tider. Flere kommuner har i de seneste år skærpet kravene for grønt byggeri. Herunder har Københavns…

Læs resten her

Side 7

Taginspektion.dk melder sig nu i kampen for at redde rålammene

Kim Poulsen fra Taginspektion.dk bruger droner til at redde lammene i landbruget. En innovativ tilgang til dyrebeskyttelse.

Af: Andreas Hjort Foto: Kim Poulsen

Fotograf Kim Poulsen driver sideløbende med sin fotografvirksomhed også Taginspektion.dk, hvor han tilbyder inspektion af hustage. Nu har han udvidet sine tjenester med en ny anvendelse af teknologien for at beskytte dyrelivet.

Skal reducere antallet af dræbte lam

Kim Poulsen har nemlig investeret i en termisk drone og tilbyder nu at hjælpe landmænd med at afsøge deres græsmarker for lam, inden de begynder at høste. Denne service har til formål at mindske antallet af lam, der mister livet i mødet med landbrugsmaskiner.

Taginspektion.dk kan hjælpe med at finde disse lam via den varmefølsomme drone. Den termiske drone er yderst effektiv til at finde lammene i det høje græs, og selvom man aldrig kan finde dem alle, kan denne metode, forhåbentlige reducere antallet af dræbte lam betydeligt.

Kan kommunikere med traktorføreren

Dronen flyver i et mønster over marken og kan identificere dyr i det høje græs. Der kan også arbejdes sammen med traktorføreren via radiokontakt, så de kan advares når de nærmer sig et dyr, der ikke viser tegn på at ville flygte.

I Danmark kræver droneflyvning en række tilladelser, men de fleste restriktioner gælder bynære områder. Derfor kræver flyvning over landbrugsarealer ikke et stort forarbejde.

Fotos: Kim Poulsen

Læs resten her

Side 8

Vil du have din helt egen HR-partner uden at ansætte en fast?  

Carina Robanke har mange års erfaring indenfor HR-området og kan hjælpe dig med at skabe rammerne, så du kan koncentrere dig om dine kunder.

Af: Nete Hjort Ploug Foto: Carina Robanke

Carina Robanke har en baggrund indenfor HR og ledelse. Med langsigtede og effektive løsninger hjælper hun dig og din virksomhed med at skabe positive forandringer.

Værdien af at have en intern HR-partner er mange. Her er blot nogle eksempler: 

  • Du får en som forstår virksomhedens særlige behov og ikke mindst har kendskab til kulturen. 
  • En intern HR-partner kan håndtere akutte situationer som for eksempel konflikter og juridiske spørgsmål. 
  • Arbejdspladsen kan forebygge problemstillinger frem for at skulle behandle dem. Det sparer både tid og ressourcer. 
  • Overblik over nye love såsom tidsregistrering og korrekt håndtering af kontrakter. 
  • Resultatet er en arbejdsplads som er velorganiseret både administrativt og ledelsesmæssigt. 

En kunde sagde for nylig:

Vi er en mindre arbejdsplads, som ikke selv kan ansætte en HR-medarbejder, så dét, at Carina kommer her regelmæssigt, gør, at vi er sikre på, at vi gør tingene rigtigt og godt.

Det er vigtigt – også for mindre arbejdspladser – at have styr på HR-området. Du kan få hjælp til en enkelt opgave, og du kan gøre brug af Carinas kompetencer med regelmæssige intervaller. 

Se mere på hjemmesiden www.carinarobanke.dk elle ring på telefon 61711901 for en uforpligtende snak om, hvordan Carina Robanke kan hjælpe dig og jer. 

Læs resten her

Side 9

Nu kan du nyde en kop kaffe i Liwiras nye café-område

Liwira er en hyggelig butik, hvor du kan finde et stort udvalg af brugskunst og delikatesser. Nu har de udvidet med et café-område.

Af: Andreas Hjort Foto: Unsplash

Liwira er en hyggelig butik, som ligger i forlængelse af Pejsemontering Fyns lokaler. I butikken kan du udforske et stort udvalg af brugskunst og delikatesser, som alle er bæredygtige og af høj kvalitet.

Hovedparten af Liwiras sortiment er enten produceret lokalt eller kommer fra mindre virksomheder, hvilket giver dig en unik mulighed for at finde noget særligt til dig selv eller en, du holder af.

Café

Nu har Liwira udvidet med et café-område, hvor du kan nyde en kop kaffe eller café latte. Der er også et udvalg af søde sager til kaffen.

Du kan finde Liwira på Jernbanegade 16 i Langeskov. Cafeen holder åben i hverdage kl. 11-17 og lørdage kl. 10-12.

Butikken er lettilgængelig fra motorvejen, og der er gratis parkering.

Skal du forbi og nyde en kop kaffe?

Side 11

Orloff søger en kundeserivcemedarbejder i Odense

Medarbejder søges til et dynamisk og spændende arbejdsmiljø med gode udviklingsmuligheder ved Orloff i Odense.

Læs mere

Improve Business søger en deltids juniorkonsulent

Som junior konsulent hos Improve Business får du muligheden for at vende traditionelle tilgange på hovedet og bygge bro mellem private virksomheder og motiverede, højtuddannede profiler.

Læs mere om jobbet

Den Gamle Kro søger køkkenmedarbejder

I midten af Odense finder du Den Gamle Kro, der hylder det danske og klassiske køkken. Er du ung og leder du efter et job? Så læs med her.

Læs mere om jobbet

Fjernvarme Fyn søger en HR-chef

Hos Fjernvarme Fyn er de på udkig efter en HR-chef, der kan tage initiativ til at nytænke og beskrive HR-afdelingens opgaver og systemer. Lyder det som noget for dig? Du kan se hele deres stillingsopslag herunder:

Læs mere om jobbet

Odense Kommune søger kommunikationsleder til By- og Kulturforvaltningen

Netop nu er By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune på udkig efter en ny kommunikationsleder. Du kan se hele jobopslaget herunder:

Læs mere om jobbet
Side 12

Donation fra TrygFonden til Mentorbarn: Flere unge i Syddanmark får mulighed for at få en venskabsfamilie

Med støtte fra TrygFonden vil organisationen Mentorbarn matche venskabsfamilier med unge, der mangler støtte og stabile voksne i deres liv. Indsatsen skal hjælpe unge i Region Syddanmark til bedre trivsel og bidrage til, at de får muligheder for at udfolde deres potentiale.

Af: TrygFonden Foto: TrygFonden

Ikke alle børn og unge i Danmark vokser op i familier med overskud, stabilitet og opbakning i dagligdagen. Men det at være en del af en familie, at lære sociale spilleregler, tage del i daglige gøremål og føle sig værdsat, er vigtige faktorer for at kunne klare sig godt i livet. Organisationen Mentorbarn hjælper børn og unge i udsatte positioner ved at matche dem med frivillige venskabsfamilier, der har lyst og overskud til at dele deres omsorg og nærvær med et barn eller et ungt menneske. Mentorbarn har fået 750.000 kr. fra TrygFonden til en særlig indsats målrettet unge i Region Syddanmark;

Når unge oplever manglende overskud og svigt fra nære voksne i hverdagen, kan det gå ud over deres selvværd og føre til generel mistrivsel, sociale udfordringer og vanskeligheder i forhold til uddannelse, arbejde mm. Ved at give dem mulighed for at skabe nære og betydningsfulde relationer til en stabil venskabsfamilie, kan vi styrke de unges opvækstvilkår, hverdag og muligheder for fremtiden. Derfor er vi meget taknemmelige for TrygFondens donation, der vil komme til at gøre en vigtig forskel for nogle af regionens unge, der i dag er i en svær og sårbar situation, siger Kristina Hyrup Bisgaard, projektleder for Mentorbarns nye indsats i Region Syddanmark.

Mentorbarn har eksisteret siden 2015 og arbejder i dag i alle landsdele for at give børn og unge med sårbare netværk mulighed for at blive en del af en frivillig venskabsfamilies helt almindelige hverdag. Den særlige indsats i Region Syddanmark, der er målrettet unge i alderen…

Læs resten her

Side 13

Hver anden odenseaner viser tegn på søvnmangel

Sundhedsstyrelsens nye søvnråd falder på en tør plet i Odense. Det viser en ny undersøgelse, der er gået i dybden med odenseanernes søvnvaner.

Af: Bedre Nætter Foto: PR

Vi sover alt for lidt. Sådan lyder vurderingen fra Sundhedsstyrelsen, der af samme årsag har udgivet sine allerførste anbefalinger til, hvor meget voksne danskere bør sove.

Anbefalingerne udgives i kølvandet på Den Nationale Sundhedsprofil, der i starten af året understregede, at mere end hvert femte dansker har været ”meget generet” af træthed.

Bedre Nætter har undersøgt forholdene i Odense

Sengeforhandleren, Bedre Nætter, har undersøgt danskernes søvnvaner, og undersøgelsen viser tydelige tegn på, at søvnrådene er et kærkomment syn i Odense. For ifølge Bedre Nætters undersøgelse mener 60% af borgerne i Odense selv, at de sover for lidt. 

Ifølge 29% af de søvnige odenseanere skyldes behovet for mere søvn, at de ikke føler sig udhvilet om morgenen. 

Undersøgelsen viser også, at 44% af odenseanerne har problemer med at falde i søvn om aftenen — søvnproblemer som ifølge borgerne skyldes bekymringer og søvnforstyrrelser forårsaget af mobil og tv — sidstnævnte er en tendens som forskere for længst har konstateret er problematisk for den gode nattesøvn.

Fem gode råd: Sådan forbedrer du din søvn

Så hvad kan borgere i Odense gøre for at nærme sig de 7-9 timers søvn, som Sundhedsstyrelsen anbefaler?

Bedre Nætters eksperter deler deres fem gode råd:

  1. Fast søvnrytme:

    Faste sengetider hjælper kroppens naturlige søvnfaser, så du ikke sover tungt når du skal stå op, og så du har nemmere ved…

    Læs resten her

Side 15

Er du en aktiv mand? Så vælg stålsmykker fra Northern Legacy

Northern Legacys stålsmykker er for dig, der ikke vil gå på kompromis med din personlige stil og udtryk – heller ikke, når du er fysisk aktiv.

Af: Nete Hjort Ploug Foto: Northern Legacy

Du behøver ikke længere at tage smykkerne af for at passe på dem, når du skal være fysisk aktiv. Northern Legacys stålsmykker er det perfekte valg for dig, der både lever en aktiv hverdag og går op i din stil.  

Stålsmykker til den stilbevidste og aktive mand 

Stål er nemlig et utroligt velegnet smykkemateriale. Mange andre materialer er sårbare overfor det slid, som en aktiv livsstil kan medføre. Stål er utroligt holdbart og garanterer derfor dine smykker en lang levetid uden ridser, korrosion og misfarvninger. Både de sølvtonede og guldtonede smykkers belægninger bliver belagt med en særlig teknik, der gør, at smykkerne kan holde til vand, sved og parfume. Derfor undgår du at bekymre dig om afsmitning og farvetab i alle situationer.

Hvis du heller ikke gider at pudse dine smykker ofte, ligesom det er nødvendigt med mange andre metaller, så er smykker af stål også lige noget for dig. Stålet kræver nemlig minimal vedligeholdelse for at forblive skinnende og se nye ud.

Derudover har stål den fordel, at det er hypoallergenisk. Det betyder, at selv mænd med følsom hud eller allergier overfor andre metaller kan bære smykkerne. Materialet er nemlig mindre tilbøjelig til at forårsage allergiske reaktioner end mange andre materialer. 

Nordisk og moderne 

Northern Legacy forhandler dansk designede smykker,…

Læs resten her

Side 16

Alt til den strikkeglade hos STOF 2000 Odense

Hos STOF 2000 Odense finder du et stort udvalg af garn og strikketilbehør. Køb et luksuriøst rundpindesæt til nedsat pris i uge 21!

Af: Nete Hjort Ploug Foto: STOF 2000 Odense

Er det tid til at glæde dig selv, eller forkæle en du holder af med et udskifteligt rundpindesæt? I hele uge 21 kan du få fingrene i et Knit Pro kvalitetsrundpindesæt til en god pris!

Sættet er i mørkt træ og indeholder 8 pinde i størrelserne 4,0 til 10 mm samt wire i fire længder (60 cm, 80 cm, 100 cm og 120 cm) og tilbehør. Alt dette får du til  499,95 kr. (Normalpris: 599,95 kr.), men kun i uge 21, så skynd dig hen i butikken.

Med dette rundpindesæt er du klar til ethvert strikkeprojekt – fra små strømper til store vamsede sweatre! Wirene er nemme at skifte ud, og kan nemt tilpasses dit projekt. Derudover giver træet en meget behagelig strikkeoplevelse.  

Alt til strikkeren

Hos STOF 2000 Odense finder du også meget andet, der vil glæde enhver strikker. Gå på opdagelse blandt garner er høj kvalitet, hvad enten du er på udkig efter bomuldsgarn til sommerprojekter, mohair, merino og uld, der holder dig varm på kølige dage og alt derimellem.  

Derudover finder…

Læs resten her

Side 17

Bålhygge

Det er skønt at kunne lave mad i det fri, og der er få ting, der er så hyggelige som at sidde og lune sig ved åben ild en sommeraften. Hos Pejsemontering Fyn har de et stort udvalg af ovne til udendørs brug, og denne tipi-pejs’ konstruktion gør, at ilden får god læ. Pejsen fåes i tre forskellige størrelser, og til den største model kan man tilkøbe en grillrist, så man kan tilberede mad over den åbne ild.

Fra 2.340,-
Køb her

Flotte krukker til flotte blomster

Mangler du at få plantet lidt sommerblomster ud på altanen eller terrassen? Hos Marbella Style har de et stort udvalg af havekrukker, og du kan blandt andet få fingrene i disse flotte vietnamesiske terracotta krukker. De fåes i tre forskellige størrelser, der alle er frostsikre og har hul i bunden, så dine haveblomster kan have det godt og trygt.

Fra 499,-
Køb her

Fordybelse

En hyggestund i haven eller på altanen kan sagtens bruge på et hyggeligt puslespil. Dette puslespil har 1000 brikker, og det forestiller forskellige øjeblikke fra det danske sommerliv. Man kan derfor fokusere på ét motiv af gangen, og stille og roligt få bygget hele det store billede. Du kan købe puslespillet online hos Handelshuset i Christiansfeld, hvor de også har flere andre motiver.

249,-
Køb her
Side 18

Tid til at hænge ud

Er der noget mere hyggeligt end at ligge i en hængekøje, nyde en kold forfriskning, læse i en god bog eller måske tage en lille lur? Hos Bolighuset Werenberg har de denne flotte hængekøje på udsalg netop nu, så du kan blive hængende til en god pris. Hængekøjen er ikke kun flot, men også særdeles bæredygtig. Den er nemlig fremstillet udelukkende af genanvendt PET-garn, der er spundet af genbrugte plastflasker.

Før: 1.359,- 999,-
Køb her

Forfriskende saft

Når solen bager, er det vigtigt at få nok at drikke. Det er skønt med en læskende drik, der både smager og afkøler. Hos Naturkost har de et stort udvalg af saft, og blandt andet denne søde hyldeblomstsaft fra Søbogaard passer perfekt til en dejlig dag i haven. Du skal blot tilføje vand eller danskvand og måske en isterning, og så er du klar.

59,95,-
Køb her

Pas på huden

Det er vigtigt at passe på huden, når man bevæger sig udenfor, og derfor har de hos AloeVera Huset Middelfart forskellige specifikke solprodukter. Med denne beskyttende day lotion med SPF 20, kan du give din hud den bedst mulige start på dagen. Cremen både fugter og plejer huden, mens dens samtidig beskytter mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler.

353,33,- 60 ml
Køb her
Side 19

Gyldne fødder

I den dejlige forårsvarme vi oplever i disse dage, er det skønt at kunne få lidt luft til fødderne. Hos ByJulie har de et flot udvalg af smukke sandaler, og hvis du er til lidt guld, er disse sandaler fra Copenhagen Shoes et godt bud.

699,-
Køb her

Klassisk i sort

Hvis du ikke er til guld eller vilde farver på fødderne, går man aldrig galt i byen med en sort sandal. Disse fra Copenhagen Shoes passer til det hele, og de er nemme at matche til det meste tøj.

599,-
Køb her

Smart i leopard

Hvis du ikke har lyst til at vise dine tæer, kan du vælge at gå med nogle flotte ballerinaer i stedet for åbne sandaler. Disse fra Copenhagen Shoes er i et stilfuldt leopardprint, der kan pifte ethvert outfit op – både til hverdag og fest.

899,-
Køb her
Side 20

Annika Aakjær kommer til Odense på efterårsturné

Til oktober kommer musikeren Annika Aakjær til Odense og spiller en koncert fyldt med nye numre.

Af: Rikke Hansen Foto: PDH Music

Er du til POP, Gode Nyheder og John Travolta?

Så er du nok også fan af Annika Aakjær og hendes spændende musikalske univers. Og hvis du godt kan lide at synge med på hendes sange, er der rigtig gode nyheder.

Hun har nemlig netop offentliggjort hendes efterårsturné, der bringer hende rundt i hele landet med nye sange, fremgår det af en pressemeddelelse.

Nye sange

Annika Aakjær har brugt det sidste tid, siden hendes sidste turné i foråret 2022, på at skrive nye sange, og dem kan odenseanerne se frem til at høre onsdag den 23. oktober, når hun giver koncert på Posten.

Musik er min måde at forbinde med verden på, og på denne turné ser jeg virkelig frem til at skabe den forbindelse og dele de øjeblikke med mit publikum. Der noget magisk ved at optræde live, det er som om musikken får et helt nyt liv, når den bliver delt med andre”, siger Annika Aakjær.

Tourplanen:

18. oktober: Folkets hus, Struer.

19. oktober: Musikhuset Esbjerg.

23. oktober: Posten, Odense.

26. oktober: MantziusLive, Birkerød.

30. oktober: Store VEGA, København.

01. november: Bygningen, Vejle.

08. november: Musikhuset Aarhus.

09. november: Royal Stage Skråen, Aalborg.

Billetinformation:

Billetsalget åbnede fredag den 17. maj 2024.

Læs resten her

Side 21

Vingegaards hold indgår sponsorat med dansk virksomhed

Det hollandske cykelhold Team Visma | Lease a Bike har indgået et sponsorat med Bygma, der blandt andet sætter den danske virksomhed på holdets trøjer og bukser til årets Tour de France. Det er første gang, at en dansk virksomhed sponsorerer det hollandske storhold.

Af: Bygma Foto: Pressefoto

Når der til sommer skal køres Tour de France på de franske landeveje, vil man på Team Visma | Lease a Bikes trøjer og bukser kunne se logoet fra danske Bygma. Hos den danske leverandør af byggematerialer glæder mig man sig over at kunne støtte op om en mulig tredje Tour-sejr i træk.

I Bygma er vi virkelig stolte over at være den første danske partner for Team Visma | Lease a Bike, hvor vi kommer til at blive en del af en succesfortælling. I Bygma er vores slogan ”ikke for amatører,” og med to Tour de France-sejre i træk og målet om en tredje, kan man roligt sige, at det også gælder for Team Visma |Lease a Bike, lyder det fra adm. direktør i Bygma, Klaus Hadsbjerg.

Han bliver suppleret af Sander Kruis, kommerciel direktør for Team Visma | Lease a Bike, der er begejstret over det nye partnerskab med Bygma.

Vi har ledt efter danske partnere. Derfor er vi begejstrede for at byde Bygma velkommen som vores første danske partner, der støtter os i vores ambition om at vokse. Sammen sigter vi mod at være i front, og vi ser frem til at arbejde sammen og realisere vores fælles vision, siger han

Et fast punkt for sommeren

Ligesom tusindvis af danskere har Bygma også kunne følge med i Team Visma | Lease a Bikes fremmarch igennem en længere periode. Så når man får chancen for at støtte op, så skal man ikke misse den, lyder det fra…

Læs resten her

Side 22

Robotterne slippes løs i Munke Mose

Til hverdag bor robotterne hos Odenses virksomheder, skoler og børnehuse, men i tre dage flytter de for en stund ind i Munke Mose.

Af: Odense Kommune Foto: Odense Kommune

Robot og Science Festival gentager sidste års succes d. 24.-26. maj 2024 i Munke Mose. Festivalen byder på en perlerække af alt det bedste inden for teknologi, kunst, robotter og kultur.

Der bliver udforsket, leget og imponeret, når festivalen skaber rammerne for at vise teknologien frem. Vil du prøve, hvordan du selv kan lave smykker med robotteknologi? Er du nysgerrig på, hvordan SDUs fysikstuderende forsker i fremtidens vinproduktion? Eller synes du bare, at robotter, science og god musik, som f.eks. Anne Linnet og Katinka Band, er en perfekt kombination? Så er Robot og Science Festival det helt rigtige sted. Her får besøgende nemlig rig mulighed for selv at få teknologien mellem fingrene.

Robotby i familiehøjde

Byens børn og unge er en stor del af fremtiden. Derfor glæder det også festivalen, at de igen i år kan byde hele familien velkommen på festivalen. Det giver mulighed for, at både børn og voksne kan lade sig inspirere og blive nysgerrige på, hvad det egentlig er, at teknologien kan. Og netop, at robotfestivalen er et familiearrangement, betyder, at robotterne ikke længere kun findes i børnenes “arbejdsliv”, men også andre steder i hverdagen. Det er noget, der glæder børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

Teknologi og sociale medier fylder meget i familiernes liv i dag, på godt og ondt – både for børn og voksne. Et af mine mål med “verdens bedste robotby” er, at familierne i Odense kan beherske teknologierne frem for at lade sig styre af dem. Jeg håber, at familierne vil omfavne festivalen og dens…

Læs resten her

Side 23

Cirkus Trapez kommer til Odense

Cirkus Trapez byder på hele 4 forestillinger fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni, når de slår teltet op på cirkuspladsen v/ Christmas Møllers Vej. De lover underholdning fyldt med traditionelt cirkus og byder velkommen til nogle dejlige timer med hygge, latter og fællesskab – altid holdt i børne- og øjenhøjde.

Af: Cirkus Trapez Foto: Cirkus Trapez

Underholdning for hele familien

Vores ønske er at skabe en forestilling, hvor både børn og voksne kan nyde nogle timer sammen med god underholdning. Det sker her og nu, i fællesskab med hinanden, artister og dyr. Det er grin, smil, vrinsk, miav, klovnerier i en herlig blanding. Det er glæden ved at se børnenes jubel og engagement og stoppe tiden for en kort stund, som gerne skulle skabe gode fælles minder.

Årets forestilling

“I drømmenes verden” er en hyggelig forestilling i eventyrets verden. Vores cirkusprinsesse har en drøm. Hun vil gerne være cirkusdirektør og har længe arbejdet hårdt for at lære alt det, man skal kunne.

På en velfortjent ferie falder hun i søvn og drømmer, at drømme kan blive virkelige og hun kan blive cirkusdirektør. I drømmen møder hun dygtige artister og herlige dyr. Hun oplever akrobatik nede i manegen og oppe i luften, klovnerier, jonglering, ponyer, fritter og katte, og bliver selv en del af det hele. Men bliver hendes drøm til virkelighed? Er cirkusprinsessen blevet cirkusdirektør? Du kan købe billetter på www.cirkus-trapez.dk eller ved billetlugen fra 1 time før forestillingen.

Side 24

Rosé Festival i Odense

25. maj kl. 11:00

Er du helt vild med fest, farven pink og rosévin? Så tag til Rosé Festival i Odense lørdag den 25. maj.

Læs mere

Live på Stadion

25. maj kl. 15:30

Live Culture kalder alle på græsset til stor popfest på Nature Energy Park. 16 år efter sidste stadionkoncert forvandles stadion i Odense igen til koncertmekka. Roger Waters spillede på stadion i 2008 og Elton John i 2007. Til maj inviterer Live Culture til en koncertdag ud over det sædvanlige med danske popstjerner.

Læs mere

Forårets ø-vandring

26. maj kl. 16:00

Oplev Fyns øer på denne unikke vandretur: Strynø, Lyø, Bogø, Helnæs/Torø, og Romsø. Daglige vandringer, ø-atmosfære, med udsigt over Fyns smukke landskab.

Læs mere

Pudeworkshop hos STOF 2000 Odense

29. maj kl. 18:00

Tilbring nogle hyggelige aftentimer i STOF 2000 Odense den 29. maj fra klokken 18-21, hvor du lærer at sy dine egne puder.

Læs mere

Sommerweekend hos DPH Trading

1. juni kl. 11:00

DPH Trading slår dørene op til sommerweekend den 1. og 2. juni i deres spændende butik, som er fyldt med vintageporcelæn, lampeskærme og meget andet, der vil sætte et personligt præg på dit hjem!

Læs mere
Side 25

Koncert med Jakob Sveistrup på Brenderup Højskole

12. juni kl. 19:30

Læs mere

Odense Streetfood Festival

21. juni kl. 16:00

Læs mere

Sommer malekursus på Brenderup Højskole

21. juli kl. 00:00

Læs mere
Side 26

Nordfyn og Odense står sammen mod banderne: Vil sikre intensiv aktivering af bandemedlemmer på tværs af kommunegrænser

Ledige med banderelationer skal ikke slippe nemmere i Nordfyn end i Odense. Derfor har Nordfyns Kommune indgået en aftale med Odense Kommune om at købe pladser i Specialenheden, der siden 2017 har haft succes med at presse bandemedlemmer med en intensiv aktiveringsindsats.

Af: Odense Kommune Foto: Unsplash

Den nye aftale betyder, at nordfynske ledige med bandetilknytning kan få plads i Specialenhedens særlige beskæftigelsesindsats, og at Nordfyns Kommune kan trække på viden og assistance til myndighedsarbejdet fra specialiserede medarbejdere i Specialenheden.

Specialenheden blev oprettet i 2017 som en del af Odenses kamp mod banderne. Formålet med Specialenheden er at stresse banderne mest muligt, og sikre, at bandemedlemmer, der vil have offentlige ydelser, bliver aktiveret intensivt. Indsatsen har fået flere bandemedlemmer til at frasige sig offentlige ydelser, og har også hjulpet nogle ledige videre i job eller uddannelse.

Aftalen mellem de to kommuner betyder, at den intensive aktiveringsindsats kan fortsætte, selv hvis et bandemedlem flytter fra Odense til Nordfyns Kommune.

Det er vigtigt med fælles front mod banderne. Som kommune er beskæftigelsesindsatsen et af de værktøjer, som vi kan bruge, og derfor er vi glade for aftalen her. Vi har ikke mange ledige med tilknytning til bander i Nordfyns Kommune, men vi vil gerne sende det klare signal, at man ikke bare kan flytte hertil, hvis man bliver træt af presset i Odense, siger borgmester i Nordfyns Kommune Mette Landtved.

Den nye aftale kommer kort efter, at Kerteminde og Nyborg også har indgået lignende aftaler med Odense.

Vi vil ikke finde os i, at bandekriminelle hæver offentlige ydelser, samtidig med at de sælger stoffer og begår anden hård kriminalitet. Jeg er rigtigt glad for, at flere fynske kommuner finder sammen om den her indsats. Vi skal presse banderne mest muligt og vise dem, at vi ikke tolererer deres hærgen. Det kan vi nu gøre…

Læs resten her

Side 27

VW Polo 1,0 TSI 110 Highline DSG7

Årgang 2021, Benzin, 24.000 km. Leasing pr. md. 3.095,-

SE MERE

VW Polo Highline 1.0 TSI 110HK DSG7

Årgang 2021, Benzin, 16.000 km. Leasing pr. md. 3.495,-

SE MERE

Citroën C3 Attracktion 83 hk

Årgang 2023, Benzin, 7.000 km. Leasing pr. md. 2.295,-

SE MERE

Kia Picanto 1.0 Upgrade 5-dørs Man. 5

Årgang 2023, Benzin, 8.000 km. Leasing pr. md. 1.995,-

SE MERE

Kia Picanto 1,0 Vision 67 hk

Årgang 2023, Benzin, 17.000 km. Leasing pr. md. 1.995,-

SE MERE

Fiat 500C BellaVita 70hk Hybrid

Årgang 2023, Benzin, 9.000 km. Leasing pr. md. 2.495,-

SE MERE

Skoda Citigo Active 60 hk

Årgang 2017, Benzin, 93.000 km. Leasing pr. md. 1.995,-

SE MERE
Side 28
Fokus på

Thoms Låse & Alarm

Låse- og alarmogaver af enhver art varetages med sikker hånd af Thoms Låse og Alarm. Alt fra produktion af nøgler, avancerede alarmsystemer, videoovervågning, mekaniske låse og dørtelefoner er deres ekspertise. 

Hos Thoms Låse & Alarm sætter de en ære i at skabe tryghed i private hjem og på arbejdspladser. Om du skal have installeret videoovervågning, et rullegitter i butikken, eller nye nøgler til hoveddøren kan de klare det for dig. Med deres 24-timers service kan du altid få hjælp til at komme ind af din dør, hvis du har været så uheldig at miste nøglen eller låse dig selv ude. 

Skal du bygge nyt, tilbyder de deres assistance helt fra den første skitsetegning, så indbrudssikring, låsesystemer, adgangskontrolanlæg og dørlukkere tænkes med fra start. De tilbyder en komplet indbrudssikring af private hjem, institutioner og virksomheder.

Thoms Låse & Alarm kører ud til hele Fyn, og med deres mange års erfaring i branchen, lægger de vægt på god service, glade kunder og et professionelt håndværk, når de udfører låseservice.

Læs mere her
Side 30

Sorgenfri Allé 72, 5250 Odense SV

Villa – 6 rum, 169 m². 4.495.000,-

SE BOLIG

Helleløkken 4B, 5250 Odense SV

Villa – 6 rum, 166 m². 2.295.000,-

SE BOLIG

Abels Allé 28, 5250 Odense SV

Villa – 4 rum, 144 m². 2.795.000,-

SE BOLIG

Bellingevej 150, 5250 Odense SV

Villa – 6 rum, 176 m². 3.995.000,-

SE BOLIG

Trykstokken 39, 5250 Odense SV

Villa – 5 rum, 145 m². 3.795.000,-

SE BOLIG

Skovbakken 21, 5260 Odense S

Villa – 4 rum, 133 m². 2.795.000,-

SE BOLIG

Ådalsvej 231, 5250 Odense SV

Villa – 7 rum, 248 m². 3.795.000,-

SE BOLIG
Side 32

Midtfyns Bryghus er klar med sommerens øl

Sommer og sol er over os. Det fejrer Midtfyns Bryghus med deres nye Sunset Sour, som i år erstatter mango med hindbær.

Af: Andreas Hjort Foto: Unsplash

Har du smagt godt håndværk? Hvis ikke, så slå et smut forbi Midtfyns Bryghus, som producerer et bredt sortiment af lækre, velsmagende øl, og som nu har tilføjet endnu en øl til deres sortiment.

Deres nyeste øl hedder Sunset Sour Hindbær. Den har en behagelig syrlighed, der balanceres af en let sødme. Den har en flot lyserød farve med tilsvarende skum. Det er en rigtig sommerøl, perfekt som forfriskning på varme dage.

Anden øl i Sunset Sour serien

Sidste år introducerede de deres første Sunset Sour med mango, men i år er mangoen erstattet med hindbær.

Du kan finde hele Midtfyns Bryghus’ udvalg af øl på deres webshop.

Side 33

Burger King og Spangsberg nyfortolker den gammeldags isvaffel og opruster på sommerens udvalg af is

En smagssymfoni af tradition og innovation. Dét er, hvad Burger King i samarbejde med Spangsberg netop har lanceret med deres nye is King Fusion.

Af: Burger King Foto: Burger King

Et twist mellem Spangsbergs klassiske flødeboller og Burger King giver anledning til sommerens is: Softice, flødeskum og jordbærsovs – kronet med Spangsbergs originale flødeboller i en mini-version.

Som solen smyger sig over Danmark, bringer den ikke kun varme, men også lysten til en forfriskende is med sig. I et unikt samarbejde mellem Burger King og Spangsberg mødes tradition og innovation i King Fusion, der kan nydes på alle landets restauranter.

Hos Burger King værdsætter vi en kompromisløs menu og udfordrer konstant grænserne for, hvad man kan forvente af produkter hos os. Og det er ingen undtagelse her til sommer, så da idéen om en nyfortolkning af en gammeldags is med flødeboller kom til os, var Spangsberg det helt rette match, siger Marcus Voldum, kommunikationsansvarlig hos Burger King Danmark.

Gammel kærlighed i nyt bæger

I det helt nye samarbejde forenes Spangsbergs traditionelle håndværk med Burger Kings nyskabende innovation. Og det er netop den fælles dedikation til kvalitet, der danner grundlaget for samarbejdet. Samarbejdet er ikke kun til ære for fortiden, men også et vigtigt skridt til en spændende fremtid på den danske madscene.

Spangsberg har længe været en favorit blandt danskerne, og derfor er samarbejdet med Burger King et spændende tvist på vores ikoniske flødeboller. Hos Spangsberg vægter vi kvalitet og smag højt, og det samme gør Burger King, og derfor håber vi, at danskerne vil få glæde af isen i løbet af sommeren, siger Kristine Schultz, marketingschef hos Spangsberg.

King Fusion med Spangsbergs flødeboller forhandles i alle Burger King restauranter landet over i en begrænset tidsperiode.

Udover…

Læs resten her

Side 34
Fokus på

Den Gamle Kro

I midten af Odense finder du Den Gamle Kro, der hylder det danske og klassiske køkken. Med respekt for historien serverer de klassisk mad med et nutidigt twist, der løfter kroen ind i et mere moderne samfund.

Den Gamle Kro daterer officielt tilbage til 1683, og i tidens løb har ejendommen gennemgået mange ændringer og været brugt til flere forskellige formål og erhverv. I de sidste mange år har ejendommen været en restaurant med navnet Den Gamle Kro, der den dag i dag både hylder fortiden og har et gastronomisk blik rettet mod fremtiden.

Klassisk mad i nye klæder

Den Gamle Kro er en hyldest til det danske og klassiske køkken. Med et øje for historien serverer de klassisk mad med et nutidigt twist, der løfter restauranten ind i det mere moderne samfund. Med stor fokus på kvalitet, smag og friske råvarer tilberedes maden i ejendommens ånd.

Midt mellem Overgade og Nedergade finder du tilmed kroens funklende og skjulte perle – Gårdhaven. Her kan du nyde klassikere i smukke rammer mellem blomsterranker og bindingsværk, mens du kigger direkte op i himlen gennem en stjernehimmel af hængende belysning og et glastag, der kan åbnes.

Selskaber og arrangementer i historiske rammer

Hvis du ønsker, at dit næste selskab skal være udover det sædvanlige, så kan Den Gamle Kro danne rammerne om dit næste event. Uanset om det er konfirmation, rund fødselsdag, bryllup eller forretningsmøde, sørger kroen for den ideelle løsning lige fra mad til service, så du kan læne dig tilbage og nyde dagen.

Den Gamle Kro har fire forskellige lokaler, hvorfor der både er plads til de store eller mere intime selskaber.

Munkekælderen

I 1963 fik man sig en stor overraskelse, da man gravede ud til det, der i dag er Munkekælderen. Her fandt man en ældre rødstensbygning med kampestensokkel og tøndehvælvinger.

I dag taler disse murstensvægge sit autentiske sprog, når kælderen bliver brugt til intime og hyggelig arrangementer som fx vinkælder eller “chefs table”.

Har du lyst til at blive en del af historien? Du kan læse meget mere om Den Gamle kro inde på deres hjemmeside.

Læs mere her
Side 35
Fræmhævet læserbillede
Flakhaven Foto: Isabella Fuglsang
Ejerslykke Foto: Gitte Hansen
Rapsmark ved Åsum Foto: Jon Tambjerg

Vil du også gerne dele et billede fra dit lokal- område med os?

Så send det til os på redaktion@lokalnytodense.dk

Hvis du har et billede på dine sociale medier, som du vil dele med os, kan du også bruge hashtagget: #lokalnytodense

OVETHI

Er du på udkig efter nye dæk, fælge eller hjul? Så behøver du ikke at lede længere – Ovethi i Dyrup kan hjælpe dig!
Besøg Ovethi
Side 37

Hvad får du ud af at være med på lokalnytodense.dk?

Tilstedeværelse på dit LokalNyt med logo og link til website
Betalt annonce på dit LokalNyt med fri opdatering og plugin til SoMe
E-avis udsendt på nyhedsmail til både private og erhverv. Flere tusind lokale modtagere
Effektiv linkbuilding
Eksponering på sociale medier og i vores nyhedsbrev
Kun 200,- pr måned

På LokalNyt Odense finder du

Flere lokale nyheder
Flere lokale begivenheder
Flere lokale jobs
Flere lokale virksomheder
Flere lokale oplevelser