Skip to main content
8. december 2022

Sundhedsstyrelsen dropper coronaretningslinjer

Efter næsten tre år med corona, har Sundhedsstyrelsen nu meldt ud, at corona sidestilles med andre luftvejssygdomme, og at det ikke længere er nødvendigt at isolere sig ved smitte.

Af: Rikke Hansen | Foto:

Efter næsten tre år har Sundhedsstyrelsen nu meldt ud, at corona nu sidestilles med andre luftvejssygdomme, og at det ikke længere er nødvendigt at isolere sig ved smitte.

I en pressemeddelelse meldte Sundhedsstyrelsen i dag ud, at hvis du er testet positiv for corona, behøver du ikke længere isolere dig i hjemmet. Du må derfor nu gerne ses med andre og tage ud og handle ind.

Det er derfor heller ikke længere nødvendigt, at man bliver testet, hvis man bliver akut indlagt på sygehuset.

Bliv hjemme ved sygdom

Selvom det ikke længere er nødvendigt med selvisolation, understreger Sundhedsstyrelsen dog, at hvis man er syg, skal man naturligvis blive hjemme, til man er rask igen. Det gælder uanset om man er smittet med corona, har influenza eller noget helt andet. For det er stadig vigtigt, at man mindsker smittefaren, fortæller konstitueret enhedschef ved Sundhedsstyrelsen, Line Raahauge Hvass:

– Det er til gengæld vigtigt, at vi husker hinanden på at forebygge smitte med alle former for luftvejsinfektioner, for også influenza kan give alvorlig sygdom hos ældre og kronisk syge og belaste sundhedsvæsenet. Man skal blive hjemme, hvis man er syg – uanset om man tror, at det er covid-19, influenza eller en anden luftvejsinfektion.

Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen kun, at man bliver testet for corona, hvis man udviser symptomer, er i en risikogruppe og hvis testen er relevant for behandling.