Skip to main content
27. marts 2023

Fynske forskerspirer får flot donation

Med en donation på 10.000 kr. fra LB Foreningen har det været muligt at afholde en Science Camp for unge i alderen 14 til 18 år.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA LB FORENINGEN

Med en donation på 10.000 kr. fra LB Foreningen, der ejer Danmarks største privatforsikringsselskab, LB Forsikring, har det været muligt at afholde en Science Camp for unge i alderen 14 til 18 år. Campen blev afholdt den 25.-26. marts som et samarbejde mellem SDU Galaxy og UngOdense.

”Med den her camp vil vi rigtig gerne inspirere de unge og skabe nye fællesskaber om videnskab blandt unge. Ligesom man tager på tur med sit fodboldhold, så giver vi med den her camp de unge mulighed for at dyrke deres passion og samtidig få en stærk social oplevelse,” siger Mads Toudal Frandsen, som er leder af programmet og til daglig professor på SDU Galaxy.

De unge mødtes om lørdag morgen hos Ung Odense tæt på SDU med soveposer under armen., Her blev de mødt af engagerede undervisere fra SDU Galaxy, som skulle introducere dem til fysik og matematik. De unge, der spændte fra 8. klasse til 2. g fik bl.a. mulighed for at kigge på jorden fra en satellit og udforske teorier om universet, og hvad var mindst lige så vigtigt, så fik de lov til at skabe fællesskaber og venskaber med andre unge, der deler interessen for universet.

Mette Meulengracht Jensen, som er lokal delegeret for LB Foreningen på Fyn medbragte en stor check på 10.000 kr., som har gjort det muligt at skabe de helt rigtige rammer for Science Camp:

”Jeg er meget glad for at se den store entusiasme de unge udviser for arbejdet på campen. Det er fantastisk at se det stærke fællesskab, der vokser mellem dem. Det er netop de fællesskaber, som vi i LB Foreningen gerne vil være med til at støtte her på Fyn,” siger Mette Meulengracht Jensen.

Det er anden gang, at SDU og UngOdense arrangerer Science Camp, og det er forventningen, at man fortsætter de kommende år, ligesom man i fællesskab også arrangerer mere traditionelle forløb med samme formål: at skabe fællesskaber og rammer for at blive interesseret i videnskab.

FAKTA

OM SDU GALAXY
SDU Galaxy er et netværk af SDU-forskere og studerende som er interesseret i universet.

SDU Galaxy ønsker at skabe synergier ved at generere dialog mellem rumindustrien, forskere og uddannelser. Det er et netværk på tværs af fakulteter hvor man samarbejder om forskning og uddannelse for i sidste ende at forbedre livet på jorden ved at lære om rummet.

OM UNGODENSE
UngOdense har særligt fokus på unge og deres interesser. De dyrker sociale fællesskaber, talenter og nye strømninger inden for ungdommens kultur og interesser og har øje for at styrke unges sociale liv og deres kompetencer til fremtidig uddannelse og job.

UngOdense har mange forskellige typer af tilbud, som alle er for børn og unge: ungdomscentre, fritidsundervisning, dagundervisningstilbud, fritidsvejledning og andre former for projekter og samarbejder. Herunder er en kort gennemgang af de overordnede tilbud som UngOdense omfatter.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab med over 420.000 medlemmer. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Alle medlemmer af LB Forsikring er også medlemmer af LB Foreningen og dermed medejere af LB Forsikring.