Skip to main content
31. marts 2023

Odense hylder litteraturen: Bogfest på Magasinet

Der er igen lagt op til en festaften i Magasinet i Odense midtby, når Odense Bibliotekerne byder indenfor til det årlige Store Bogshow.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ODENSE KOMMUNE

Der er igen lagt op til en festaften i Magasinet i Odense midtby, når Odense Bibliotekerne byder indenfor til det årlige Store Bogshow. Det Store Bogshow er Odense Bibliotekernes årlige gallaaften, hvor litteraturen hyldes, når en række af Danmarks bedste og modigste forfattere er klar på scenen til at fortælle om deres bøger og forfatterskab.

Forfattere og bøger med noget på hjerte. Det er aftenens fokus, når Det Store Bogshow løber af stablen torsdag den 20. april klokken 19 på Magasinet i Odense.

Der skal snakkes om bøger, som virkelig betyder noget for forfatterne, og hvor der er noget på spil. På Bogshowscenen vil man kunne møde Jim Lyngvild, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Alberte Winding, Carolyne Kaddu Rasmussen og Jesper Wung-Sung.

Bøger kan noget helt særligt. Og her taler vi ikke kun om sidernes knitren eller papirets særlige duft. De kan sætte fantasien og fordybelsen i gang på en måde, som vi aldrig ville kunne med en film. Når vi læser bøger, så lever vi os langt mere ind i historien og karaktererne – vi bliver nærmest en del af historien. På den måde er bøger flerdimensionelle og skaber billeder i hovedet – noget de har gjort længe, før vi kendte til en VR-brille. Bøger og deres positive påvirkning på os er vigtigt, og det Store Bogshow, som Odense Bibliotekerne har gjort til en stærk tradition, hylder læseoplevelser og forfattere, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C)

Programmet byder på en lang række indslag. Årets læser skal findes, der trækkes lod om en masse gode bøger, og så skal der hygges og snakkes læserne imellem. Som sædvanlig vil der også være et indslag fra Det Nordatlantiske Hus i Odense. I år bliver det med Beinta Clothier samt Marjun Syderbø Kjelnæs, som er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris med stykket “Pigeværelset” og digtsamlingen “Karmageitin”.

Signe Ryge fra TV2/Fyn og Klaus Knakkergaard fra Fyens Stiftstidende vil sammen med værterne Camilla Faieq Hansen og Michael Linde Larsen fra biblioteket binde det hele sammen til en lækker litterær gallaaften.

I foyeren vil Kjærs Bøger sælge de deltagende forfatteres bøger, og der vil være mulighed for at få en signering. Og selvfølgelig kan du også blive fotograferet på den røde Bogshow løber.

Du kan læse meget mere om Det Store Bogshow og købe billet her.