Skip to main content
18. april 2023

Odense slår Budapest til Europas største marketingkonference

Syddansk Universitet er fra den 23. til 26. maj vært for marketingkonferencen European Marketing Academys (EMAC), der i år afholdes i Odense.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA SYDDANSK UNIVERSITET

Syddansk Universitet er fra den 23. til 26. maj vært for marketingkonferencen European Marketing Academys (EMAC), der i år afholdes i Odense. Omkring 1000 deltagere fra hele verden gæster konferencen og Odense. EMAC-konferencen er verdens største for marketingforskere, kun overgået af den amerikanske AMA-konference. Årets tema er “The role of marketing in a world of the big challenges of sustainable development – bridging the B2C and B2B divide”, der adresserer to af de største udfordringer i vores tid: bæredygtig udvikling og tværfagligt samarbejde, som skal til for at løse nogle af de største udfordringer i vores tid.

”Marketing står over for en særlig udfordring med at identificere nye bæredygtige løsninger og promovere dem, hvis vi ønsker at mindske vores klimaaftryk og forbruge på andre måder. For at opnå det, kræver det tværfagligt samarbejde og nye organisatoriske metoder, og det er noget af det, vi som forskere arbejder med”, forklarer Per Vagn Freytag, der er professor ved Syddansk Universitet og ansvarlig for planlægning og afholdelse af årets konference.

Konferencen, der holdes på ODEON i Odense, har på deltagerantallet allerede overgået sidste års konference, som blev afholdt i Budapest. Der er nu godt 900 forskere tilmeldt, og da tilmelding fortsat er mulig frem til den 5. maj, forventer arrangørerne, at der vil komme op til yderligere 100 deltagere, så der i alt forventes at komme omkring 1000 forskere fra hele verden til Odense. Sidste år var der i alt 823 deltagere på konferencen i Budapest.

“Vi glæder os meget over den utroligt flotte tilstrømning til EMAC i Odense. Det bliver spændende at høre om de mange forskellige forskningsresultater”, lyder det fra professor Per Vagn Freytag fra Syddansk Universitets arrangementskomite.

I forbindelse med konferencen er der planlagt nogle sociale arrangementer, som viser deltagerne noget mere af Odense. Interessen for at deltage er stor, og på nuværende tidspunkt har 200 deltagere meldt sig til en sejltur på Odense å, så det har været nødvendigt at booke yderligere en turbåd for at kunne imødekomme interessen. De øvrige sociale arrangementer er Anarkist ølsmagning, hvor 114 deltagere har meldt sig til og en byvandring, hvor 60 af konferencegæsterne ønsker at deltage.

På selve konferencen vil der blive præsenteret over 500 artikler inden for forskellige forskningsområder såsom forbrugeradfærd, turisme, produktudvikling, business-to-business marketing og entreprenørskab. Der gennemføres endvidere et ph.d.-kursus med 60 ph.d.-studerende fra hele verden.

Vil du høre mere om konferencen, eller har du spørgsmål til den, kan du kontakte professor Per Vagn Freytag, der er ansvarlig for årets konference i Danmark.

Tlf. 6550 1380, mobil 6011 1380 og e-mail pvf@sam.sdu.dk.

Link til konferencens hjemmeside: https://www.emacconference2023.org/