Skip to main content
26. juni 2023

De unge på Tinderbox fik et pusterum hos P3

I weekenden slog P3 Missionen lejr på Tinderbox Festival og gav unge mulighed for at få et pusterum og tid til at fokusere på deres trivsel.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA P3 MISSIONEN

Hele sommeren rejser P3 rundt i Danmark for at møde danske unge og tale med dem om, hvad der gør dem glade. I weekenden slog P3 Missionen lejr på Tinderbox Festival i Odense, der gav unge mulighed for at få et pusterum, afslapning og tid til at fokusere på deres trivsel.

Bassen banker derudaf, og folk synger med på “Juice” til koncerten med Blæst, men når man træder ind i P3 Missionens bus sænker roen sig. Bussen er indrettet som en hyggekrog med både siddepladser, IiIIa blomsterranker, en hængekaje og beroligende lys. De unge festivalgængere sidder hangslængt på bussæderne i deres egen verden og lytter med hørebøffer på. Fælles for dem er, at de har valgt at benytte P3 Missionens pusterum, da bussen kom forbi Tinderbox Festival, for at give de unge et ’break’.

Hvad gør danske unge glade?

I en tid, hvor mange danske unge mistrives, sætter P3 Missionen i 2023 spot på, hvordan unge får større glæde i hverdagen. Derfor tager P3 Missionen blandt andet rundt til 20 lokationer i Danmark fra maj til september, for at interviewe unge om ét centralt spørgsmal: hvad der gør dem glade? Formalet er at finde ud af, hvad vi skal gøre mere af, for at skabe et godt ungdomsliv. Svarene bliver senere pa året givet videre til eksperter og beslutningstagere på et stort topmøde om unges trivsel.

P3 ønsker at give hele Danmarks ungdom en stemme, som kan indgå i arbejdet med at styrke trivslen. Vi kender målgruppen på P3, vi har en bred kontaktflade med de unge, og vi ved, hvad det betyder at blive lyttet til. Så nu skal vi ud at møde dem, og vi er glade for, at Tinderbox har inviteret indenfor. Vi kan nemlig ikke gøre arbejdet alene, så derfor betyder samarbejdet med de mange organisationer rigtig meget for, at vi sammen kan sætte en positiv bevægelse i gang til fordel for unges mentale helbred, siger Malene Birkebæk, der er chef for P3.

Trivsel er meningsfuldt

’Vi mødes hos P3‘-Iejren, og bussen er indrettet til ro, hygge og fællesskab. I løbet af dagene på Tinderbox var der bade arrangeret musikquiz samt mulighed for hygge og afslapning, hvor de unge kunne lytte til meditationsbånd og playlister fra P3.

Festivalen havde set frem til besøg fra P3 Missionen

Som en festivalorganisation, der er drevet af kærlighed til musikken og livet, er vi selvfølgelig optagede af dagsordenen i forhold unges mistrivsel. Mistrivsel blandt unge er en meget vigtig dagsorden ikke bare for os, men for hele samfundet og både som arrangører og som forældre er vi stolte over samarbejdet med P3 Missionen, siger Udviklingschef for Tinderbox, Jacob Bartholin.

I bussen tog flere P3-profiIer imod gæsterne. Frederikke Muff er normalt vært på P3- programmet ’Formiddagen med Frederik & Frederikke‘, men er rigtig glad for oplevelsen som vært i P3 Missionens bus til Tinderbox i Odense.

Der har været en rigtig god energi, og det var tydeligt, at mange kendte P3 og havde lyst til at komme og være en del af missionen. Folk synes, at det er en god idé at fokusere pa den mentale trivsel og få et pusterum på en festival. Det er virkelig dejligt at opleve, at det giver mening for dem, siger Frederikke Mull.

P3 Missionen og ‘Vi mødes ved P3‘-Iejren kommer til Fyn igen i labet af sommeren og kører blandt andre et smut forbi Wonderful days – KFUM-KFUK festival, DM i Traktortræk i Odense og Generator Festival.

Fakta om P3 Missionen

Igennem hele 2023 har P3 fokus på de 15-24-åriges trivsel. Med initiativet ’P3 Missionen: Hvad gør dig glad?’ vil P3 undersøge, hvad der skal til for at forbedre trivslen hos unge.

Projektet er støttet af Østifterne samt Ebbefos Fonden.

Missionen er at lytte til dem, der ved allermest om netop unges trivsel: Nemlig de unge selv. Hvad betyder noget for dem? Hvad gør dem glade? Hvem og hvad kan understøtte deres trivsel? Vi fokuserer på det, der skal være meget mere af for at have det godt, og på de forandringer — store som små — der kan styrke trivslen.

Med ‘P3-missionen: Hvad gør dig glad?‘ vil P3 lytte til alle slags unge fra hele landet og finde bud på, hvad der skal være mere af. Vi overrækker deres bud til de beslutningstagere, der kan være med til at gøre noget, blandt andet en række politikere, foreninger og eksperter. Så de også kan blive klogere pa, hvad de unge tænker, der skal til.

I kan læse mere om alle initiativer her: P3 Missionen | DR

I kan læse om alle 20 lokationer her: P3 Missionen taqer på bustur i hele landet