Skip to main content
28. marts 2023

Fjernvarme Fyn har lukket ned for Dalum Kraftvarmeværk

Siden maj 2013 har kraftvarmeværket ved det gamle Dalum Papirfabrik leveret omkring 9% af Fjernvarme Fyns varmeproduktion. Nu er den lukket.

Af: Isabella Ravn | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Siden maj 2013 har kraftvarmeværket ved det gamle Dalum Papirfabrik leveret omkring 9% af Fjernvarme Fyns varmeproduktion. Men nu er den lukket og slukket. 

Dalum Papirfabrik blev etableret for 149 år siden. I dag er der kun kraftvarmeværket tilbage, som med Kedel 3, der stammer fra 1962, har varmet en hel del fynske hjem op de seneste ti år. Men det er nu også slut, efter at Fjernvarme Fyn d. 22. marts kl. 19.25 slukkede for værket. 

Det historiske kraftvarmeværk er lukket til fordel for nye og moderne kræfter, som i højere grad lever op til Fjernvarme Fyns formål om at bringe bæredygtig, konkurrencedygtig og robust varme ud til kunderne. Fremover skal den store varmeproduktion derfor overtages af et nyt anlæg på Havnegade 120.  

De efterladte bygninger i Dalum vil i stedet udnyttes til boliger. Og det bliver en tiltrængt pension for kedlen og turbinen, der hhv. har kørt i 454.957 timer og 416.349 timer.