Skip to main content
20. marts 2024

Fyns Politi sigter 12 personer for omfattende bedrageri

Tirsdag den 19. marts 2024 gennemførte Fyns Politi en aktion, hvor 12 personer blev anholdt og sigtet for bedrageri for mange hundredetusinde kroner.

Af: Fyns Politi | Foto: Politiet
Pressemeddelelse

10 af de sigtede er fra Fyn og to fra Jylland. Der er tale om otte mænd og fire kvinder i alderen 21 til 30 år.

Sigtet for at have snydt levenrandører

De anholdte er mistænkt for at indgå i et kriminelt netværk, der har udgivet sig for at repræsentere forskellige velrenommerede danske firmaer og derved snydt en række leverandører til at sende varer på kredit uden forudbetaling.

De kriminelle har oplyst CVR-nummer og navne fra de ægte firmaer – og i flere tilfælde har de oprettet falske hjemmesider med falske mailadresser og telefonnumre. Herefter har svindlerne taget kontakt til byggemarkeder og andre leverandører og forhandlet en aftale om kredit, hvorefter der er bestilt store mængder varer til eksempelvis byggeri, renoveringer eller inventar. Varerne blev herefter leveret til forskellige adresser, hvorfra de kriminelle afhentede varerne og videresolgte dem til købere i hele landet.

Efterforskningen fortsætter

Der er tale om særdeles organiseret og omfattende kriminalitet. Vi er meget tilfredse med udbyttet af dagens aktion, men efterforskningen fortsætter – og vi kan ikke udelukke flere anholdelser, udtaler vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein.

Fyns Politi opfordrer i den forbindelse alle leverandører til at foretage grundige tjek af nye kunder, inden der leveres varer på kredit.

I forbindelse med aktionen har Fyns Politi beslaglagt adskillige varer – blandt andet varmepumper, brugskunst, palleløftere, vejsalt, hvidevarer, byggematerialer og maling.

Der forventes flere fremstillinger i grundlovsforhør i morgen, hvor Anklagemyndigheden forventes at begære lukkede døre.