Skip to main content
12. juli 2023

Letbanen kører igen fredag, og nu er det blevet nemmere at købe billet

Odense Letbane genoptager efter flere ugers stilstand driften på hele letbanestrækningen fra fredag den 14. juli.

Af: Rikke Hansen | Foto:

Odense Letbane genoptager efter flere ugers stilstand driften på hele letbanestrækningen fra fredag den 14. juli.

Efter at alle letbanetogene i Odense har stået stille siden 15. juni, er der nu endelig udsigt til, at man igen kan køre en tur med letbanen. Stilstanden har skyldtes alvorlige fejl på de såkaldte facadeankre, der holder køreledningerne monteret på husfacader langs letbaneruten.

Nu er samtlige facadeankre gennemgået, og Odense Letbane har i dag meldt ud, at de fredag genoptager hele driften.

Det er da også en glad og lettet administrerende direktør ved Odense Letbane, Dan Ravn, der ser frem til genoptagelsen af driften. Han fortæller i en pressemeddelelse:

Det er en stor lettelse, at vi endelig er klar til at genoptage driften. De seneste uger har været de ubetinget sværeste i letbanens levetid. Nu har vi afsluttet arbejdet med facadeankre og skal gennem de sidste forberedelser frem mod passagerdrift fra fredag. På alle måder ser vi frem til at komme tilbage på sporet.

Testkørsel torsdag

Du kan dog allerede komme til at se letbanen køre omkring torsdag den 13. juli. Her foretages der testkørsler uden passagerer, der skal sikre, at alle de tekniske systemer er køreklare igen og selvfølgelig også at facadeankrene er klar til kørsel.

Nemmere at købe billet til letbanen

Sammen med genoptagelsen af driften, introducerer Odense Letbane et nyt billetsystem, der skal gøre det lettere at køre med letbanen.

På samtlige letbanestationer (og busstoppesteder) kan man fra fredag se et rødt mærkat med en QR-kode. Man scanner dette med sin telefon, og betaler på den måde for sin billet. Man kan også købe billet via letbanebillet.dk.

I resten af 2023 kan man køre med letbane og bus i Odense for 15 kroner, og hvis man er yngre, koster det 10 kroner.

Den nye billet gør det nemt og billigt for alle at benytte offentlig transport. Også selv om du ikke har et rejsekort. Når først løsningen bliver kendt rundt om i byen, forventer vi, at den for mange vil være en døråbner i brugen af kollektiv trafik, fortæller Dan Ravn.

Frem til udgangen af uge 32 (søndag d. 13. august) kører letbanen efter feriekøreplan med afgange hvert 10. minut alle hverdage mellem kl. 07 og 18. Før kl. 07 og efter kl. 18 er der tog hvert 15. minut – og lørdag i dagtimerne hvert 10. minut.