Skip to main content
23. august 2023

Ny letbanestation åbner

Fredag d. 25. august åbner Odense Letbanes station ved NytSund, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Af: Viktor Bork | Foto:

Fredag d. 25. august åbner Odense Letbanes 25. station ved NytSund, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Det begynder at lakke mod enden med færdiggørelsen af letbanestationerne i Odense – i hvert fald for nu. Fredag d. 25. august åbner Odense Letbane den 25. ud af i alt 26 letbanestationer for drift, og dermed mangler der blot at blive taget en enkelt station i brug.

Letbanestationen ligger få meter fra NytSund, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som d. 28. august åbner op for studieåret og for første gang byder studerende indenfor i nybyggeriet, der ligger i direkte forlængelse af Nyt OUH.

Åbent station

Hvis du selv er flittig bruger af letbanen, har du måske allerede bemærket, at den de sidste par dage har stoppet ved stationen uden at åbne dørene. Dette er led i et forberedende testforløb, så alt kører på skinner til den officielle åbningsdag.

Den officielle åbning af SDU Syd / Hospital Nord, som den nye letbanestation hedder, finder sted kl. 12:00-12:30 – og alle er velkomne!

Til åbningsfejringen vil Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) samt ansatte og studerende ved SDU være til stede, mens blæserkvintetten MessingMonopolet også vil ledsage med musik.