Skip to main content
6. september 2023

Røde Kors’ generalsekretær besøger gymnasier i Odense

Fredag besøger Røde Kors’ generalsekretær Sct. Knuds Gymnasium og Tietgenskolen for at fortælle om organisationens arbejde og landsindsamlingen den 1. oktober.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA RØDE KORS

Fredag besøger Røde Kors’ generalsekretær Sct. Knuds Gymnasium og Tietgenskolen for at fortælle om organisationens arbejde og landsindsamlingen den 1. oktober.

Søndag d. 1. oktober går frivillige over hele landet på gaden for at samle ind til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde. Blandt de frivillige er tusindvis af gymnasieelever, som lige nu forbereder sig til dagen. Det gælder også eleverne på Sct. Knuds Gymnasium og Tietgenskolen i Odense.

På Tietgenskolen er to ambassadører for Røde Kors-indsamlingen i fuld gang med at engagere deres klassekammerater i at samle ind for udsatte verden over. Derfor besøger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, eleverne fredag for at fortælle om organisationens arbejde og vise sin taknemmelighed.

Jeg glæder mig helt fantastisk meget til at komme ud på landets gymnasier, møde engagerede unge og give dem et indblik i Røde Kors og verdens store udfordringer. Krige, naturkatastrofer og klimakrise. Men også plante en smule håb om, at vi alle kan være med til at gøre verden lidt bedre. Og forhåbentlig inspirere en masse elever til at samle ind for Røde Kors den 1. oktober, siger Anders Ladekarl.

Fra Malawi til Odense

Under sit besøg vil generalsekretæren blandt andet fortælle om unge Røde Kors-frivillige i Malawi, som tager deres land på ryggen i en tid, hvor Malawi mærker konsekvenserne af klimakrisen.

Forinden sin gymnasieturné har Anders Ladekarl nemlig besøgt nogle af initiativerne i landet. Initiativer, der er med til at styrke befolkningens mulighed for at håndtere katastrofer og styrke unge frivilligledere.

Malawi har de seneste år oplevet flere voldsomme oversvømmelser. Hundredtusindvis af mennesker har måtte flygte fra deres hjem. Røde Kors udvikler og implementerer blandt andet et varslingssystem, der i god tid kan advare befolkningen mod oversvømmelser, så de kan finde i sikkerhed, inden den rammer.

Gymnasieelever samler ind

Danmarks gymnasier har siden 2008 bidraget stort til Røde Kors’ årlige indsamling. Sidste år var 102 gymnasier en del af den såkaldte ’gymnasieindsamling’, hvor 341 unge ambassadører engagerede deres medstuderende. Gymnasieeleverne er blandt dem, der viser allerstærkest fremmøde.

Udover indsatsen i Malawi går pengene i år blandt andet til ukrainske børnefamilier, som mærker krigens rædsler, såvel som katastroferamte børn i Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for mad, vand og akut lægehjælp.

I Danmark går pengene til blandt andet udsatte familie, der kæmper med svære livssituationer og en trængt økonomi. Mange børn oplever at stå udenfor fællesskabet, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter og ferieminder. Dem hjælper Røde Kors ind i fællesskabet.

En frivillig samler typisk 1.000 kroner ind. For 1.000 kroner kan Røde Kors hjælpe med:

  • Livsreddende mad til 12 underernærede børn i en måned.

  • Varme nødhjælpstæpper til 20 børn og voksne på flugt.

  • Fødevarepakker til 10 mennesker i en hel måned.

  • Et års støtte til et barn i en udsat familie i Danmark.

  • En feriedag på en ferielejr for 3 udsatte børn i Danmark.