Skip to main content
29. november 2023

Shell på Dalumvej klar med lynladning

Shell på Dalumvej i Odense SV er nu klar med lynhurtig ladning for Odenses mange nye elbilister. Med en kraftig 150KW lynlader kan de nu se frem til at lade bilen på en af markedets hurtigste lynladere.

Af: DCC Energi | Foto: DCC Energi
PRESSEMEDDELELSE

For at imødekomme behovet for hurtig og nem ladning af elbilen i Odense SV er Shell på Dalumvej 61-65 nu klar med lynladning til elbilisterne. Den nye ladestander, der supplerer de traditionelle benzin- og dieselpumper, leverer 150 KW ladekapacitet. Det svarer til, at en moderne elbil kan oplades fra 20-80 procent på cirka 20 minutter.

Med den nye lynlader i Odense tager vi endnu et skridt i vores bestræbelser på at give danske elbilister lynhurtige lademuligheder langs vejene. Vi kan se, at behovet for øget adgang til særligt lynladere stadig er stort. Her er det naturligvis interessant for os, at vi kan være med til at sikre en god, lettilgængelig ladeinfrastruktur, forklarer Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet i DCC Energi, der står bag Shell tankstationerne i Danmark.

Energiselskabet DCC Energi er midt i en landsdækkende udrulning af lynladere til Shell tankstationerne. I år er forventningen, at mere end 40 Shell tankstationer får installeret lynladere som den, der nu er klar på Dalumvej. På sigt vil op mod 100 Shell tankstationer blive udstyret med lynladere.

Vi har tankstationer, der ligger godt placeret langs vejnettet. Så også når vi taler udbygningen af ladeinfrastrukturen har vi en god mulighed for at hjælpe danske bilister fra A til B. På den måde kan vores lokale tankstationer bidrage til at skabe en solid infrastruktur for elbilisterne – og ofte også tilbyde, at du kan tanke lidt kaffe og god mad, mens du alligevel venter, siger Søren Møller Maretti.

Betaling for lynladning sker på samme måde som ved diesel- og benzinstanderne, enten med Dankort, kreditkort eller et Shell brændstofkort. Bilister, der har det nye Shell Card Mobilitetskort, som er en videreudvikling af det traditionelle brændstofkort, kan også bruge deres kort til betaling på ca. 90 pct. af alle ladestandere i Danmark. Hertil kommer ca. 500.000 ladestandere i hele Europa.

Fakta:

DCC Energi forsyner Danmark med en bred vifte af energiprodukter og brændstoffer. Som et af landets største energiselskaber udvikler DCC Energi løbende forretningen med nye, mere bæredygtige energiformer i takt med, at kundernes behov skifter. Eksempelvis biobrændstoffer, biogas, ladeløsninger til elbilister, varmepumper og varmeservice. Selskabet står også bag Shell tankstationerne i Danmark og forsyner danske lufthavne med flybrændstof. DCC Energi beskæftiger 215 medarbejdere. Se mere på