Skip to main content
8. marts 2024

Vinderne af Danmarks første cybersikkerhedsawards er fundet: LIFA fra Odense vinder Årets SMV-indsats

For første gang nogensinde, er fire danske virksomheder og aktører blevet hædret for hver især at gå forrest mod et mere cybersikkert Danmark til TDC Erhvervs Cyber Security Awards. Awardshowet var en del af TDC Erhvervs Cyber Security Dag, der er bygget på visionen om at skulle styrke de danske virksomheders kamp mod mængden af cyberangreb, der kun vokser sig større og større hver dag.

Af: TDC Erhverv | Foto: TDC Erhverv - Thomas Hornbæk fra LIFA.
PRESSEMEDDELELSE

Ifølge nye tal var 2023 på mange måder rekordernes år indenfor cybersikkerhed. Desværre var langt de fleste rekorder af negativ karakter, da de tilsammen tegner et stjerneklart billede af, at trusselniveauet indenfor cyberkriminalitet er stigende.

Heldigvis har en række danske aktører og virksomheder forstået alvoren og oprustet deres fokus på cybersikkerhed i løbet af de seneste år. Nogle af dem har TDC Erhverv, i samarbejde med IT-Branchen, Dansk Erhverv og CISCO i dag valgt at hylde ved det første Cyber Security Awards nogensinde, der har til formål at bidrage til kampen for et mere sikkert digitalt samfund i Danmark. Her er priserne Det Gyldne Gitter, Årets Kvindelige Cyber Inspirator, Åbenhedsprisen og Årets SMV-indsats blevet uddelt.

Antallet af cyberangreb mod danske virksomheder er steget markant de seneste år. Det er dybt bekymrende og det er desværre en tendens man spår vil stige i takt med, at verden bliver mere og mere digitaliseret, fortæller John Henriksen, CEO hos TDC Erhverv og fortsætter:

Det er derfor enormt vigtigt for os at anerkende dem her i landet, der gør det særligt godt indenfor cybersikkerhedsområdet. Det har de fortjent og vi håber også, at vores awardshow vil være med til at inspirere endnu flere danske virksomheder og erhvervsfolk til at opruste deres beredskab på området. Det er der mere behov for nu end nogensinde før.

Landinspektørvirksomheden LIFA fra Odense løb med en af priserne til årets Cyber Security Awards

Årets SMV-indsats, som var en af aftens awards, hylder de mange mindre danske virksomheder, som trods begrænsede budgetter og få medarbejdere formår at prioritere arbejdet med cybersikkerhed. Her blev vinderen i år Landinspektørfirmaet LIFA, der i starten af 2022 blev ramt af et russisk hackerangreb fra hackergruppen Conti. Hackerangrebet lammede store dele af virksomheden og som følge af angrebet, krævede Conti en løsesum fra LIFA. Et krav LIFA formåede at undvige.

Det er klart, at sådan en oplevelse er dybt rystende for os som virksomhed. Så at juryen har vurderet, at vi håndterede det så godt, at vi i dag kan løbe med årets SMV-pris, er derfor noget vi er meget beærede over, fortæller Thomas Hornbæk Boding fra LIFA.

Efter angrebet har LIFA arbejdet hårdt på at optimere deres cybersikkerhed. På trods af et begrænset budget og få medarbejdere dedikeret til IT, har de formået at lære og handle ud fra angrebet og prioritere deres cybersikkerhedsindsats. Af nomineringsdokumentet fremgik det som værende en del af årsagen til, at LIFA i dag har kunne gå hjem med prisen for Årets SMV-indsats.

Udover Årets SMV-indsats blev priserne Det Gyldne Gitter, Åbenhedsprisen og Årets Kvindelige Cyber Inspirator også uddelt. Her blev vinderne henholdsvis Jens Myrup Pedersen, 7-Eleven og Marlene Zoe Nielsen fra Gyldendal.

Fakta:

Om Cyber Security Awards

Alle fire awards, der i dag er blevet uddelt, er blevet tildelt vinderne af en sammensat jury bestående af forskellige prominente personer inden for cybersikkerhedsområdet. Det tæller blandt andet Cynthia Koetsier-Beertsen, CEO for Cisco Danmark, Mette Louise Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft og John Henriksen, CEO hos TDC Erhverv. Awardshowet forventes at blive en fast integreret del af TDC Erhvervs årlige Cyber Security Dag.