Skip to main content
18. august 2022

Fjernvarme Fyn er afgørende for at gøre Odense klimaneutral

Odense skal være klimaneutral i 2030, og her spiller Fjernvarme Fyn en afgørende rolle.  Odense Byråd har vedtaget en ny klimaplan, der har ambitiøse mål for kommunens CO2-udledning. Odense skal være klimaneutral i 2030, og for at det kan lykkes, skal Fjernvarme Fyn spille en essentiel rolle. I deres anlæg i Havnegade kan deres CO2-fangst […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Odense skal være klimaneutral i 2030, og her spiller Fjernvarme Fyn en afgørende rolle. 

Odense Byråd har vedtaget en ny klimaplan, der har ambitiøse mål for kommunens CO2-udledning. Odense skal være klimaneutral i 2030, og for at det kan lykkes, skal Fjernvarme Fyn spille en essentiel rolle.

I deres anlæg i Havnegade kan deres CO2-fangst blive den største bidragsyder for at nå målsætningen for 2030. 

Derfor er Fjernvarme Fyn netop nu ved at analysere forskellige teknologier for at finde ud af, hvordan de kan optimere CO2-fangsten fra affaldsenergianlægget og eventuelt fra biokedlerne.

Ved at fange CO2 fra disse steder, kan det gøre en stor forskel for Fjernvarme Fyns egen CO2-udledning. Ikke blot bliver produktionen CO2-neutral, men den bliver ligefrem ”CO2-negativ”. Det vil sige, at der faktisk fjernes ekstra CO2 fra atmosfæren, som ikke stammer fra deres egen produktion.

Derfor kan Fjernvarme Fyn hjælpe kommunen ekstra meget med dens CO2-regnskab, ved at fjerne mere CO2, således at kommunen lettere kan komme i mål i andre sektorer.  

FLERE NYHEDER